bokrecensioner boktips

Xavier

Författare: Mare Kandre
Genre: Roman
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9789100578022

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kanske var det höst, han minns inte säkert, men han hade fått syn på henne när hon klev ut från charkuteriet. I famnen hade hon ett stycke kött inslaget i ett vitt paket, på några ställen hade blod färgat pappret rött. Xavier kunde inte glömma den nätta lilla kvinnan som han hastigt hade skymtat. En kväll beger han sig till det hyreshus där hon setts pila in genom porten. Med sig har han ett brev innehållande en kärleksförklaring. Väl inne i huset får Xavier pröva sig fram, glänta på dörr efter dörr, han vet ju inte vad hon heter. I en lägenhet finner han ung man i begrepp att ta sitt liv, i en annan möter han en kvinna som säljer sin kropp för pengar. I ytterligare en lägenhet tror de att han är läkaren som kommer för att förlösa den gravida kvinnan som ligger och kämpar på en säng i sovrummet. Xavier sugs in i historia efter historia i sitt sökande efter kvinnan och bakom varje dörr döljer sig en berättelse.

Mare Kandres roman Xavier är som att stiga in i ett landskap som är igenkännbart men ändå helt främmande och framför allt unikt.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Xavier :
2021-02-05 03:57
Snark!
Jag har länge varit nyfiken på Mare Kandres böcker, men den här boken får mig inte direkt att vilja börja med en annan av hennes böcker, åtminstone inte direkt. Jag kan mycket väl tänka mig att det här är en sådan bok som litteraturkritiker skulle hylla med fantastiska lovord. Själv tycker jag enbart att den är trist, rent intetsägande faktiskt. Massor av ord, men ingenting händer egentligen. Efter halva boken så fungerar den som sömnmedicin för mig och jag lägger nu lättat den ifrån mig.
Ingenting som jag åtminstone kan rekommendera. Jag ska ändå ta och ge hennes böcker en till chans, det finns två böcker som jag är nyfiken på och hoppas att de är bättre.
För det här kan inte bli annat än ett bottenbetyg från mig!
Betyg 1
Vill du lära dig att läsa snabbare? Klicka här

Köp boken på amazon.se klicka här (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Xavier
Liknande böcker:
Hämnden är ljuv AB
 J. Jonasson
Snöstorm
 A. Erba
Regnbågsrummet
 M. Leroy
Bungalow
 Å. Edwardson
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Salamanderkriget
 K. Čapek
Oraklet
 M. Atwood
Om snö och guld
 I. Edelfeldt