bokrecensioner boktips

Mormor på rymmen

Författare: Kaj Branzell
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, humor, kärlek, kultur, framtid, spänning, äventyr, relationer, sex, pensionärer, relationer
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188981004


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Snart sjuttiosjuåriga Anna-Lisa hade inte en tanke på att varken flytta till Spanien eller bli kär. Hon ville ju bara följa med till barnbarnet i Thailand!

När dottern vägrar låta Anna-Lisa följa med till Thailand för att fira jul, inser hon att det är dags att kasta av sig sin dotters strama tyglar en gång för alla. I vredesmod bokar hon en resa till spanska Torrevieja. Utan att meddela familjen, och utan att köpa någon returbiljett.

Livet i solen blir dock inte riktigt så idylliskt som Anna-Lisa hoppats. Det visar sig snart att paradiset gömmer på oväntade faror och vistelsen i Spanien förvandlas till ett hisnande äventyr. Men med hjälp av nya vänner, hemlösa hunden Romeo och en ny tro på sig själv, tar Anna-Lisa sig an de mest dramatiska situationer.

En fartfylld och hjärtlig feelgoodroman om att livet faktiskt kan börja i sjuttioårsåldern.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mormor på rymmen :
2019-09-27 20:25
Det här är den tredje boken jag läser av Kaj Branzell. Jag har tidigare läst av henne, Inte utan min hund (2016) och När första stenen fallit (2018) och kan konstatera att jag tycker väldigt mycket om hennes böcker och hennes sätt att skriva. Hennes böcker har, till skillnad från en hel del andra böcker inom samma genre- väldigt mycket innehåll. Det här är en feelgood med Anna-Lisa som enbart har några år kvar till de åttio men som ändå ger sig ut på sitt livs äventyr. Hon hamnar i många dråpliga situationer, träffar nya goda vänner och stiliga äldre gentlemans. Men det är inte bara solsken, det finns även sorg med det komplicerade förhållandet mellan mor och dotter närvarande och även en viss mått spänning.
Dessutom får hon känna på en hunds villkorslösa kärlek när hon träffar gatuhunden, Romeo. Karaktärerna är färgrikt konstruerade och underhållande att få följa genom boken. Om jag ska vara något negativ så tyckte jag att den blev lite långrandig fram mot slutet, men det är också det enda.
Varm, underhållande, välskriven och spännande.
Till på köpet en fenomenal uppläsning av den alltid lika professionella, Anna Godenius som utan tvekan är min favorit bland uppläsare av ljudböcker!
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mormor på rymmen
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Den dagen den sorgen
 J. Larsson
Olympia
 M. Kallentoft