bokrecensioner boktips

Inte utan min hund

Författare: Kaj Branzell
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, framtid, hundar, djur
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175178844


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Pensionerade språkläraren Ida och labradoren Kalle bor i ett idylliskt radhuskvarter i Karlstad. En vinterdag halkar Ida på en isfläck och ingenting blir som förut. Hon tvingas in i omsorgskarusellen och hamnar på äldreboendet Tusenskönan, som inte tillåter henne ta med sin hund. Ida vägrar att lämna sin Kalle, men stöter på starkt motstånd från enhetschefen Signe och hennes högra hand Bertha. Trots stöd från biståndssamordnaren Linn, säger kommunen nej till Idas böner.
Det jäser på hemmet, de boende ställer upp till Kalles försvar och idén dyker upp om att göra uppror genom att fylla hemmet med fler djur. En efter en smygs de in, beageln Nappe, alpackan Alice, åsnan Eddie, ponnyn Stjärna, minigrisen Pigge, kissen Missan, gojan Tilda och marsvinen Herbert och Hubert. Kaos råder, Signe och Bertha sjukskriver sig, medan resten av personalen ställer upp på de äldres och djurens sida.
På något vis lyckas allting ordna sig till slut och de gamla tar hem segern. Åtminstone tillfälligt.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Inte utan min hund :
2016-12-16 02:32
Vilken underbar bok! Engagerande, jättemysig och med härliga karaktärer och mysiga djur. Men så älskar jag ju också djur! Medan jag läste den så var det en tanke som hela tiden kom för mig. Någon borde sannerligen låta filmatisera den här underbara boken! Kan varmt rekommendera den! Stark 5:a!
Betyg 5
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett