bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Inte utan min hund
Mormor på rymmen
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Dödens hand
 M. Yorke
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Bordellhärvan : makten..
 D. Rauscher

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär första stenen fallit

 
Författare: Kaj Branzell
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mat, hälsa, religion, kultur, framtid, spänning, ungdom, äventyr, frankrike
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789188533166
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Anna är en medelålders språklärare i Karlstad som lever i ett olyckligt äktenskap med Roland, vars alkoholmissbruk och otrohetsaffärer får Anna att ta beslutet att lämna honom. Fler anledningar till hennes flykt är de konfliktfyllda relationerna till tonårsdottern Sigrid och en åldrig far.

Annas tillflyktsort är Nice, där hon sedan ungdomen har kontakt med ett äldre par. Här får hon nya vänner, bland dem läraren Gabriel. Hon upptäcker och förälskar sig i byarna i bergen norr om Nice. Under tiden sjunker Roland allt djupare ner i depression. Spritmissbruket ökar, han förlorar jobb och älskarinna.

Samtidigt med sitt nya liv i Nice kämpar Anna med det dåliga samvetet över att ha lämnat sin dotter Sigrid och gör trevande försök att få kontakt med henne. Tillsammans besöker de bergsbyarna norr om Nice i en gemensam strä van att hitta tillbaka till varandra igen. Genom olyckliga omständigheter hamnar de i den guds förgätna byn Saint Fayette, där byborna är djupt religiösa, vidskepliga och talar ett ålderdomligt språk, niçois. Där tvingas Anna och Sigrid stanna på grund av en svår storm och de möts av misstänksamhet och anklagelser som ut mynnar i ren förföljelse.

Deras besök blir inte som de tänkt sig.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När första stenen fallit :


BlommigaBarbro 2018-11-23 23:55
Det här är den andra boken jag läser av Kaj Branzell. Förra året läste jag hennes mycket underhållande bok "Inte utan min hund" som jag älskade och gav högsta betyg till. Kanske inte så konstigt att jag älskade även den här boken som är som en blandning av roman, feel-good och thriller. De första hundra sidorna är som en äktenskapsroman, i mitten blir det lite mer åt feel-good hållet även om där finns vissa tecken på att det kan komma att bli spännande, och de sista sjuttio sidor var verkligen som en thriller. Kaj Branzell är sannerligen ingen förutsägbar författare och jag ser mycket fram emot att få läsa hennes uppkommande projekt. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här boken som verkligen har allt. Spänning, romantik, känslor och dessutom trovärdiga karaktärer och ett riktigt bra språk!
Toppbetyg!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När första stenen fallit


  Köp boken som film på cdon: