bokrecensioner boktips

När första stenen fallit

Författare: Kaj Branzell
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mat, hälsa, religion, kultur, framtid, spänning, ungdom, äventyr, frankrike
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789188533166


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anna är en medelålders språklärare i Karlstad som lever i ett olyckligt äktenskap med Roland, vars alkoholmissbruk och otrohetsaffärer får Anna att ta beslutet att lämna honom. Fler anledningar till hennes flykt är de konfliktfyllda relationerna till tonårsdottern Sigrid och en åldrig far.

Annas tillflyktsort är Nice, där hon sedan ungdomen har kontakt med ett äldre par. Här får hon nya vänner, bland dem läraren Gabriel. Hon upptäcker och förälskar sig i byarna i bergen norr om Nice. Under tiden sjunker Roland allt djupare ner i depression. Spritmissbruket ökar, han förlorar jobb och älskarinna.

Samtidigt med sitt nya liv i Nice kämpar Anna med det dåliga samvetet över att ha lämnat sin dotter Sigrid och gör trevande försök att få kontakt med henne. Tillsammans besöker de bergsbyarna norr om Nice i en gemensam strä van att hitta tillbaka till varandra igen. Genom olyckliga omständigheter hamnar de i den guds förgätna byn Saint Fayette, där byborna är djupt religiösa, vidskepliga och talar ett ålderdomligt språk, niçois. Där tvingas Anna och Sigrid stanna på grund av en svår storm och de möts av misstänksamhet och anklagelser som ut mynnar i ren förföljelse.

Deras besök blir inte som de tänkt sig.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När första stenen fallit :
2018-11-23 23:55
Det här är den andra boken jag läser av Kaj Branzell. Förra året läste jag hennes mycket underhållande bok "Inte utan min hund" som jag älskade och gav högsta betyg till. Kanske inte så konstigt att jag älskade även den här boken som är som en blandning av roman, feel-good och thriller. De första hundra sidorna är som en äktenskapsroman, i mitten blir det lite mer åt feel-good hållet även om där finns vissa tecken på att det kan komma att bli spännande, och de sista sjuttio sidor var verkligen som en thriller. Kaj Branzell är sannerligen ingen förutsägbar författare och jag ser mycket fram emot att få läsa hennes uppkommande projekt. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här boken som verkligen har allt. Spänning, romantik, känslor och dessutom trovärdiga karaktärer och ett riktigt bra språk!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När första stenen fallit
Liknande böcker:
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Vi som älskade
 R. Carlino