bokrecensioner boktips

Flyktväg

Författare: Torbjörn Flygt
Genre: Roman
Ämnesord: krig, politik, psykologi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789113080529


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hur många av oss är beredda att hjälpa människor i nöd?

Ett centraleuropeiskt land några år fram i tiden. En regim som stängt gränserna och förföljer flyktingar som sökt sig till landet. Uppehållstillstånd dras in, medborgarskap omprövas och egendomar beslagtas. Stora interneringsläger upprättas. Privata beväpnade grupperingar jagar och skjuter flyktingar. Sent omsider har det internationella samfundet reagerat och ett utdraget, skoningslöst krig brutit ut.

I en av landets avkrokar bor en familj på en gård, inte långt från fronten. De lever med kriget nära sig. En vinternatt dyker en kvinna och hennes dotter upp. De har flytt från ett av lägren. Familjen tvingas fatta ett beslut om hur de ska hjälpa dem. Ett beslut som påverkar dem alla, också långt efter det att kriget tar slut.

Torbjörn Flygts Flyktväg är en uppfordrande roman som ställer avgörande och högst aktuella frågor.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flyktväg :
2018-04-05 17:33
Boken handlar om ett fiktivt land i en nära framtid i Europa. Regimen i detta land behandlar sin egen befolkning på sämsta tänkbara sätt, och världssamfundet beslutar att invadera landet. Det blir naturligtvis krig.
Mitt i det här kriget finns en liten gård med mor, två döttrar och sonen Hart, som försöker att överleva. Två flyktingar kommer till gården och de göms på vinden. Det uppstår vänskap mellan familjen och flyktingarna.
Den här boken är ett litet mästerverk. Torbjörn Flykt väver in så mycket i berättelsen, så man blir alldeles hänförd. Språket är både lätt och tungt. Lätt att läsa, men tungt att fundera över.
Man kan läsa in mycket i boken från vår moderna historia och även sånt, som händer och sker i vår värld just nu.
Mycket läsvärd.
Betyg 5
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Versioner av oss
 L. Barnett
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Jag hade så mycket
 T. Marstein
Knutby
 J. Bonnier
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Samma Författare: