bokrecensioner boktips

Mocka

Originaltitel: Moka
Författare: Tatiana De Rosnay
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, spänning, frankrike, smitning, relationer, familj, sorg
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789187648762


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Frilansöversättaren Justine lever ett lugnt liv i Paris med man och två barn. Men en helt vanlig onsdagseftermiddag händer det otänkbara. Hennes son Malcolm blir överkörd vid ett övergångsställe på väg hem från skolan och förövaren smiter från olycksplatsen i sin mockafärgade Mercedes. Medan sonen sjunker allt djupare ner i koma verkar polisutredningen avstanna. Justine bestämmer sig då för att inleda sina egna efterforskningar och försöka spåra upp den skyldige. Hur kan man köra över ett barn och bara åka därifrån? Hon måste få veta sanningen - till varje pris.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mocka :
2019-09-17 22:37
Det här är min andra bok som jag läser av Tatiana De Rosnay. Jag älskade Colombes granne som var en spännande psykologisk thriller. Mocka är ingen thriller, även om spänningen finns där tillsammans med sorgen och oron. Jag tyckte det här var en mycket bra och engagerande fransk roman med psykologisk trovärdighet, bra och intressanta karaktärer och med en liten finurlig tvist fram emot slutet. Den här kan jag varmt rekommendera och jag vill absolut läsa fler böcker av Tatiana De Rosnay. Otroligt tjusigt namn måste jag dessutom säga. Låter adligt.
Dessutom väldigt bra uppläsare som passade boken perfekt.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
2024-04-30 16:56
Justine lever ett lugnt liv i Paris med man och två barn. Men så händer det ofattbara, hennes son Malcolm blir påkörd vid ett övergångsställe och svårt skadad. Bilföraren stannar inte utan kör vidare i sin mockafärgade Mercedes. Medan sonen sjunker allt djupare ner i koma verkar polisutredningen avstanna. Den förtvivlade Justine beslutar sig för att själv försöka spåra upp den skyldige, mot sin makes vilja. Han tycker att hon behövs vid Malcolms sida och att polisen ska sköta utredningen. Men Justine får upp ett spår och jakten för henne bort från Paris. Dock sviker modet henne, hon agerar irrationellt och den skyldige verkar förbli okänd, samtidigt som Malcolms tillstånd går in i ett avgörande skede...

de Rosnay kombinerar relationsdramat med psykologisk spänning på ett förtjänstfullt sätt. Boken är utan våld men ändå obehaglig då läsaren lider med Justine vars värld har rasat. Så fruktansvärt att som förälder bara tvingas vänta, ska Malcolm vakna och i så fall i vilket skick, eller kommer han att avlida? Justine och hennes man hanterar sorgen olika och äktenskapet är i gungning. Även om Justine gör fel som spanar på egen hand och därmed riskerar att varna förövaren måste man förstå henne. Ovissheten håller på att knäcka henne, hon måste göra något för att behålla förståndet.
Jag kan ha fel men vill minnas att författaren varit i samma situation som Justine, med ett barn på sjukhus i ett livshotande tillstånd. Den delen av romaner känns väldigt nära och läsaren lider med familjen. Mindre bra är Justines handlingar när hon närmar sig den misstänkte, de känns inte helt trovärdiga. Men en klart läsvärd roman, dock inte riktigt på samma nivå som hennes bästa.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mocka
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
Pissråtta
 D. Renklint
En saga
 S. King
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher