bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
It's so easy ( och and..
 D. MCkagan
Bruce Dickinson: En sj..
 B. Dickinson
Boken om Anna Book
 A. Book
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBakom masken

 
Författare: Peter Criss
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113052052
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Läder och nitar, eldsprutande instrument och ansikten dolda bakom fantasifullt smink. Med bombastiska scenshower skrev Kiss om hårdrockens historia, och är fortfarande ett av världens mest populära band. Bakom masken är trummisen Peter Criss osminkade berättelse om livet som The Catman.

Peter Criss var en av de fyra originalmedlemmarna som var med från starten 1973 och under åren av osannolika framgångar i slutet av 70-talet, när album som Hotter Than Hell och Destroyer tog världen med storm. I boken får man följa Peter Criss från ungdomens gängbråk till New Yorks heta inneklubbar.

Han berättar öppet om alla galenskaper under tiden i bandet, avhoppen och inhoppen, sitt missbruk, två kraschade äktenskap, kärleken till sin dotter och kampen mot cancer. Anekdoterna om bandkollegorna Gene Simmons, Paul Stanley och Ace Frehley är ocensurerade och läsaren kommer bandet närmare än någonsin tidigare.

Kiss har sålt mer än 100 miljoner album och har satt outplånliga spår i musikvärlden. Gruppen har gjort 24 spelningar i Sverige och är åter aktuell i juni 2013, då bandet spelar på Friends Arena och avslutar Sweden Rock Festival.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bakom masken :


Tintin 2015-03-25 15:29
En intressant biografi om en av frontfigurerna i Kiss - nämligen trummisen Peter Criss. Han växte upp i Brooklyn, gick i skola i ett katolskt nunnekloster. Nunnorna var väl inte de bästa lärarna. Han blev utsatt för sadism av nunnorna. Och när han kom till en vanlig skola blev han mobbad varje dag. Han gick med i ett tufft gäng för att hävda sig. Men intresset för musiken tog över hand; och tur var det. Han gifte sig tre gånger och fick en dotter i andra äktenskapet, som älskade över allt annat på jorden. Han blev sviken av bandmedlemmarna i Kiss - speciellt Gene och Paul, som blåste honom på intäkterna. Han fick mindre intäkter än Gene och Paul. Även Ace Frehley fick en mindre kaka. En gripande och bra bok. Tyvärr så dras betyget ner av för mycket sex, droger och sprit.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bakom masken


  Köp boken som film på cdon: