bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker
Bakom masken
 P. Criss
Blindstyre
 B. Lindqvist
Twelve Years a Slave
 S. Northup

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLive to win: Låtarna som skrev mitt liv

 
Originaltitel: Live to win: Låtarna som skrev mitt liv
Författare: Andreas Carlsson
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789113027401
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Med mer än 100 miljoner sålda album med artister som Céline Dion, Britney Spears och Bon Jovi, det egna tv-programmet Made in Sweden och som jurymedlem i Idol 2008 och 2009 är Andreas Carlsson en gigant i musikbranschen.

Redan som nittonåring fick Andreas Carlsson sitt eget skivkontrakt. Men karriären som artisten Andres tog aldrig fart och i stället bjöds Andreas in som låtskrivare av legenden Denniz Pop till den världsberömda Cheironstudion, vars betydelse och säregna sound senare kommit att jämföras med Motown under 60-talet och ABBA under 70-talet. Här skapades hits i långa banor och de var med om att skapa artister som Britney Spears, Backstreet Boys och Westlife.
När Cheiron stängdes ner efter Denniz Pops tragiska bortgång, gick Andreas - med hits som I'm Alive med Céline Dion och I Want It That Way med Backstreet Boys i ryggen - vidare till egna utmaningar som så småningom ledde honom till USA och Los Angeles. Efter att ha jobbat i många år med några av musikbranschens stora legendarer - till exempel Bon Jovi, Kiss och Desmond Child - återvände Andreas för en tid sedan till Sverige för att medverka i Idol som jurymedlem, något han kommer att ägna även hösten åt. 2008 års Idol-jury blev på många sätt populärare än själva deltagarna, och de har fortsatt med att göra sin egen tv-serie Made in Sweden. Idol 2009 har dragit fler sökande och förväntas få större publik än någonsin, och sätter igång i början av september för att hålla igång ända fram till jul.

I Live to win - Låtarna som skrev mitt liv berättar Andreas på ett högst personligt och osminkat sätt om livet och dess toppar och svackor, den osvikliga kärleken till musiken och skapandet, och om människorna i hans liv. Vi möter alla från Britney Spears och Gene Simmons, till hans livs mentorer och den stora kärleken - sonen.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Live to win: Låtarna som skrev mitt liv :


StateUnknown 2014-10-18 17:57
Väldigt intressant läsning hur Andreas Carlsson har tagit sig från botten till toppen.
Man får följa med honom från barnsben när han upptäckte musiken hur han själv blev popstjärna till att få jobba på världsberömda Cheironstudion.

Då man kastas fram och tillbaka mellan Sverige och Usa, vilka han jobbar med eller hur hans vardag ser ut, så kan jag inte göra annat än att tycka om den här boken. Det känns skönt att få en liten inblick bakom kulisserna, vilket har fått mig att tycka om honom mer. När man bara hade sett honom i Idol eller Made in Sweden så sågs han lite stroppig och dryg. Men efter boken så verkar han vara en genuint härlig och varm person. Som gör allt för sin son och för musiken.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Live to win: Låtarna som skrev mitt liv


  Köp boken som film på cdon: