bokrecensioner boktips

Den stora matchen

Författare: Arnaldur Indridason
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113050515

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sommaren 1972 och Reykjavik är en orolig stad. Schackmästerskapet skall hållas i stadens sportcenter och det kryllar av utländska gäster och korrespondenter. Det kalla kriget pågår för fullt och representanter från öst och väst eskorterar sina män, Spasskij och Fischer, till matcherna.

När förberedelserna når sin klimax blir en ung man grovt miss­handlad på en biograf. Polisen har redan fullt upp men Marion Briem, som ansvarar för ärendet, är fast besluten att ta reda på vad som ligger bakom attacken.

Arnaldur Indridason är islänningen som har tagit världen med storm genom sina kriminalromaner om den komplexe polismannen Erlendur Sveinsson. I Den stora matchen använder han en dramatisk tidsperiod som bakgrund till en gripande redogörelse om mänskliga offer.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den stora matchen :
2014-09-23 14:16
denna bok är inte skriven i någon raket fart, men rätt trivsam ändå.
Betyg 3
2015-06-09 17:08
Återigen bygger författaren ett scenario med dåtid; härjande lungsot, och nutid, nåja, 1972. I bägge fallen är det Marion Briem, Erlendur Sveinssons läromästare, som spelar huvudrollen. En historia vävs kring århundradets schackmatch i Reykjavik; diplomati, spioneri, mord på oskyldig pojke.
De som drabbats av lungsoten skildras med stor inlevelse och ömsinthet. Likaså den romantik som drabbar Marion Briem. Stor läsupplevelse!
Betyg 4
2017-02-26 21:19
Störde mig lite att det var andra poliser än de man var van vid men annars var den väl spännande m än stundvis något seg.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Marvatten
 A. Rosman
Döden vittnar
 V. McDermid
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Den sovande nymfen
 I. Tuti
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves