bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker
Bakom masken
 P. Criss
Blindstyre
 B. Lindqvist
Twelve Years a Slave
 S. Northup

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUppväxt med Elvis

 
Författare: Sten Berglind
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174241020
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hound dog, Mean woman blues och Jailhouse rock. Det är några av de Elvis-låtar som Sten Berglind sjöng på ungdomsgårdarna i Västerås. Året var 1958, Elvis hade åkt in i lumpen och Sten såg sin chans att fylla tomrummet och bli den nye Elvis.

Elvis är Stens stora idol och kommer alltid så vara. I Uppväxt med Elvis berättar han med humor och kärlek om Elvis och om sitt eget 50-tal, om Västerås och Memphis på en och samma gång. Boken bjuder också på ett unikt material i form av Stens egen samling av Elvis-tidningar, bilder och affischer från tiden 1956-60. Tidsdokument som visar hur det faktiskt såg ut, till brädden fyllda med 50-tal och rock?n?roll.

För Sten var det i första hand rösten, låtarna och det våldsamma utspelet framför mikrofonen som fascinerade. Därtill kom attityden hos den unge Elvis som bara genom sitt sätt att klä sig och kamma håret satte hela Amerika på prov. Och filmer som Ung man med gitarr, Jailhouse rock och King Creole, med stjärnan i uppförstorat format, bidrog förstås också till bilden av idolen.

Men veckopressen var minst lika viktig - ett hav av filmtidningar, påkostade magasin och souveniralbum fulla med bilder av Elvis som gick att klippa ur och samla. Det var just vad Sten gjorde och i denna bok delar han med sig av sin egen Elvissamling.

Tidningarna är alla, från första till sista sidan, fulla av dofter från en tid då stjärnorna nästan gick att ta på och då Stens dröm om att bli en ny Elvis var större och starkare än någonting annat, utom möjligen ljusen från Röda Kvarn och dragningskraften från flickorna i Folkets park.


Medelbetyg: 1 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Uppväxt med Elvis :


Räven 2017-03-13 19:32
Här möter vi en man som mer eller mindre blivit besatt av sin idol, hur han köper tidningar för att den vägen samla på sig de senaste bilderna på honom/det senaste skvallret om honom och om hur han i sin hemstad Västerås försöker locka till sig egna fans genom att låta som honom. Men ingen idol varar för evigt. Den som känner till Elvis Presley och hur han låtit genom åren vet att det han presterade på skiva var mer eller mindre skrattretande, knappast värdigt hans röstresurser. Men här verkar det lite som om Sten tröttnade redan innan G.I. Blues. Sten sätter sig själv i centrum - och jag som hade förväntat mig mer om Elvis än bara några bilder blev med andra ord besviken.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Uppväxt med Elvis


  Köp boken som film på cdon: