bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bambi
Bödelskyssen
Den femte årstiden
Djävulsdoften
Eldjägarna
Falco
Heroine
Himmelskriket
Höstoffer
Jordstorm
Leon
Marbella Club
Midvinterblod
Pesetas
Sommardöden
Vattenänglar
Vattenänglar
vindstjälar
Vårlik
Zack
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark
Den stumma flickan
 M. Hjorth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVindsjälar

 
Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789137137490
 
Spänning:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.
Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet.
Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Uppgifterna är motsägelsefulla, händelseförloppen förvirrade. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Är fler gamla människors liv i fara? Malin söker trevande efter ett mönster.
Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.


Medelbetyg: 3 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vindsjälar :


Uffeman 2014-01-16 23:12
En ganska bra bok i serien om Malin Fors. Det känns välgörande att Malin denna gång är något balanserad och inte nerdekad. Naturligtvis är boken ett tydligt inlägg i den politiska debatten om vinster i välfärden. Till en början funkar det bra, men det blir lite krystat i slutet. Just slutet är väl det sämsta med boken. Det är otroligt förutsägbart och det tar därför lite grann udden av bokens andra kvaliteter.
Betyg 3

Anfield 2014-02-17 11:11
Bra bok men överaskar inte, önskar mig lite mer... Gillar ju hela detta Malin Fors koncept, men vill att Mons Ska få till en fullträff.
Betyg 3

Phenomena 2015-01-14 17:20
En 79-årig man hittas på ett äldreboende i Linköping, hängd i sladden till sin larmknapp. Obduktionen visar att det kan vara mord.
Fallet tilldelas Malin Fors och hennes kollegor.

Helt okej läsning.
Betyg 3

chrille112 2015-12-22 10:16
Inte mycket att dra på munnen åt i denna bok. Finns inga lyckliga människor, i varje fall inte utan stora förbehåll. Finns inte mycket hopp heller.
Författaren ger sig på vinsterna inom välfärden, blir lite mycket plakat. Slutet på boken känns lite platt och långsökt.
Man tar sig snabbt igenom böckerna om Malin Fors. Behöver inte tänka så mycket själv. Själva deckarhistorien är inte det viktiga, så där finns inte så mycket att klura på.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vindsjälar


  Köp boken som film på cdon: