bokrecensioner boktips

Vindsjälar

Författare: Mons Kallentoft
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789137137490


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.
Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet.
Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Uppgifterna är motsägelsefulla, händelseförloppen förvirrade. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Är fler gamla människors liv i fara? Malin söker trevande efter ett mönster.
Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.

Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vindsjälar :
2014-01-16 23:12
En ganska bra bok i serien om Malin Fors. Det känns välgörande att Malin denna gång är något balanserad och inte nerdekad. Naturligtvis är boken ett tydligt inlägg i den politiska debatten om vinster i välfärden. Till en början funkar det bra, men det blir lite krystat i slutet. Just slutet är väl det sämsta med boken. Det är otroligt förutsägbart och det tar därför lite grann udden av bokens andra kvaliteter.
Betyg 3
2014-02-17 11:11
Bra bok men överaskar inte, önskar mig lite mer... Gillar ju hela detta Malin Fors koncept, men vill att Mons Ska få till en fullträff.
Betyg 3
2015-01-14 17:20
En 79-årig man hittas på ett äldreboende i Linköping, hängd i sladden till sin larmknapp. Obduktionen visar att det kan vara mord.
Fallet tilldelas Malin Fors och hennes kollegor.

Helt okej läsning.
Betyg 3
2015-12-22 10:16
Inte mycket att dra på munnen åt i denna bok. Finns inga lyckliga människor, i varje fall inte utan stora förbehåll. Finns inte mycket hopp heller.
Författaren ger sig på vinsterna inom välfärden, blir lite mycket plakat. Slutet på boken känns lite platt och långsökt.
Man tar sig snabbt igenom böckerna om Malin Fors. Behöver inte tänka så mycket själv. Själva deckarhistorien är inte det viktiga, så där finns inte så mycket att klura på.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vindsjälar
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen