bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Welcome to the Jungle:..
Liknande böcker:
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker
Bakom masken
 P. Criss
Blindstyre
 B. Lindqvist
Twelve Years a Slave
 S. Northup

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerwelcome to the jungle Legenden om Guns n' Roses

 
Originaltitel: Watch You Bleed-The Saga Of Guns N' Roses
Författare: Stephen Davis
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789113027517
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Guns N' Roses är ett av vår tids största rockband. Med mytomspunna, missbrukande och gudomligt begåvade bandmedlemmar som Slash och Axl Rose har de åstadkommit legendariska plattor och konserter. Deras debutalbum Appetite for Destruction är ett av tidernas mest sålda album med sina 28 miljoner sålda exemplar. Alltsammans började i Los Angeles 1982. Axl Rose, som då hette Bill Bailey, hade flera olika band men det var när han slog ihop sina LA Guns med Hollywood Rose som Guns N' Roses föddes. Bandets originaluppsättning bestod av Axl som var sångare, gitarristerna Slash och Izzy Stradlin, basisten Duff MacKagan och trummisen Steven Adler. De levde på gatorna, i replokalen eller hemma hos olika tjejer och missbrukade såväl heroin som sprit. De hängde på parkeringsplatserna utanför rockklubbarna och fick ibland spelningar som de fick betala för att göra. Så småningom släppte de en EP och fick börja göra betalda spelningar på LAs klassiska rockklubbar som Whisky A Go Go. De fick ett skivkontrakt för en fullängdare och efter en tid som förband åt artister som Alice Cooper, The Cult och Mötley Crüe släppte de debutalbumet Appetite for Destruction som innehöll odödliga låtar som Sweet Child O' Mine, Paradise City och Welcome to the Jungle. Efter Guns N' Roses Lies-skivan släpptes 1991 de två albumen Use Your Illusion I och II . Skivorna innehöll flera storslagna ballader som November Rain och Don't cry samt den klassiska tolkningen av Dylans Knockin on heaven's door. Succén var ett faktum och turnéerna bytte av varandra. Ett par år därpå blev dock bandets problem med droger och bråk för stora och bandets medlemmar både kom och gick. Dödsstöten kom 1996 när Slash lämnade Guns N' Roses för gott. Axl Rose ägde dock rätten till bandets namn och därför har Guns N' Roses fortsatt att existera om än inte i sin ursprungliga form. 2008 släpptes albumet Chinese Democracy. I den här boken får du veta allt om vägen till bandets enorma framgång, bråken, drogerna, konserterna, inspelningarna och skandalerna. Alla som jobbade med Guns N' Roses, fick skriva på tystnadslöften, så alla de källor Stephen Davis för första gången pratat med är anonyma.

Utdrag ur boken:
Ingen trodde att det skulle hålla. Axl och Erin bråkade offentligt. Hon var ett barn av Beverly Hills( hennes mor var skådespelerska Venetia Steveson), och han var en självutnämnd bonnläpp från ingenstans. Hon var intelligent och väluppfostrad, medan han var en halvvilde som prwcis kommit ur reservatet. Hon hade ett fint hem, och han var van vid stryka mellan bandhus och knarkarkvarter. Hon var halv normal, och han var färdig för dårhuset. Likväl tyckte parets vänner att de verkade ha ett intensivt band mellan sig. " hon var en fin tjej" sa en vän " hon var snäll, motsattsen till Axl. När de hade det bra var det väldigt bra. När det var dåligt var det fruktansvärt. Det var helt sanslöst vad de lät varandra genomlida"

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av welcome to the jungle Legenden om Guns n' Roses :


bonadea 2013-08-06 07:25
Stephen Davis är en påläst musikjournalist så förutom Guns n Roses historia tar boken upp 80 talets musik scen i Hollywood men även resten av världen. Det märks att Stephen är en fan av rock och Guns så om man ska vara kritisk så är han inte objektiv. Boken bygger inte på några interjuver med band medlemmar så man kan undra om allt verkligen stämmer. Vill man läsa hela sanningen ska man istället läsa Slash själv biografi beskriver vad som hände med Guns N Roses både början och slutet. Welcome to the jungle är en bok för musik älskare och även om den inte är 100% så är det en bra bok.
Betyg 4

trebor 2014-08-20 11:13
Svag tvåa, Axl verkar helt tokig, och ibland känns boken bara som en massa skvaller
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till welcome to the jungle Legenden om Guns n' Roses


  Köp boken som film på cdon: