bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Att vara Per Gessle -..
Liknande böcker:
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker
Bakom masken
 P. Criss
Blindstyre
 B. Lindqvist
Twelve Years a Slave
 S. Northup

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHan sitter där nere mellan Clapton och Hendrix

 
Författare: Sven Lindström
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113046549
 
Humor:  2
Lärorik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Om du en lördagskväll i mars 1967 hade kommit in på klubben Speakeasy i London och frågat efter Jan Olofsson, hade du fått svaret "han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix".

Han växte upp i en liten etta i Malmö, men från radion i köket kom ljud från en värld utan begränsningar. Radio Luxemburg och rock"n"roll lockade mer än pappas rörmokarjobb. Som 13-åring slog han igenom som Sveriges yngsta rockkung. Men det var inte där hans talanger låg. Som manager, spinndoktor, skivbolagsboss, fotograf och partyproffs blev han Sveriges mest kända popdoldis i London under hela 60-talet.

Han delade rum med The Beatles i Hamburg, fixade det enda svenska skivkontraktet med demonproducenten Joe Meek, var husfotograf på tv-programmet Ready Steady Go!, sågs längst fram i VIP-kön på alla Londons inneklubbar, vaknade bakis i Brian Epsteins gästrum dagen efter releasepartyt för Sgt Pepper"s Lonely Hearts Club Band, startade skivbolag och nattklubb, bjöds på köttbullar av Cat Stevens mamma och hjälpte Stikkan att lansera Abba i USA flera år innan genombrottet. Han kände alla, gjorde allt och fotograferade det mesta.

Sven Lindström, författare till den kritikerrosade biografin Att vara Per Gessle, har skrivit ett nytt och osannolikt roligt kapitel i svensk pophistoria.

Utdrag ur boken:
"och så är det något band som heter The Beatles också."

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix :


poby 2013-02-18 10:54
Eftersom jag är ett barn av 60 och 70-talet, så är detta naturligtvis en fantastisk och fascinerande läsning. Så mycket musikhistoria, som Jan Olofsson har varit med om, trodde jag inte var möjligt att uppleva.
Tyvärr, så blir boken väldigt tjatig i längden, med allting, som "Rock-Ola" har upplevt. Den hade vunnit på att författaren hade rensat lite och koncentrerat sig på en del av "godheterna".
Han var visst gift också. Frun dök upp på en sida, några barn blev till (två tror jag), och hon svischade ut på en annan sida i slutet av boken.
Med lite gallring, så hade detta blivit en riktigt bra bok. Nu njuter jag mest av alla fantastiska bilder på musiker från "den ljuva tiden".
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix


  Köp boken som film på cdon: