bokrecensioner boktips

Lycka! en handbok i konsten att leva

Författare: Dalai Lama & Howard C. Cutler
Genre: psykologi
Ämnesord: psykologi
ISBN: 9177119614


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nästan varje gång man ser honom skrattar han, eller åtminstone ler. Och han ger alla i sin omgivning lust att le. Han är Dalai Lama, Tibets andlige och världslige ledare, Nobelpristagare och en allt populärare talare och statsman. Varför är han så omtyckt? Redan efter att bara ha tillbringat några minuter i hans sällskap kan man inte låta bli att känna sig lyckligare.
Om man frågar Dalai Lama om han är lycklig svarar han obetingat ja, trots att han genomlidit förlusten av sitt land. Och dessutom säger han att lycka är ändamålet med livet, och att "själva rörelsen i livet går mot lyckan". Hur man kommer dithän har alltid varit frågan. Han har försökt besvara den förut, men först nu har han med hjälp av en psykiatriker kunnat förmedla budskapet i ett sammanhang som vi lätt kan ta till oss. Genom samtal, berättelser och meditationer visar Dalai Lama oss hur vi ska besegra vardaglig oro, otrygghet och nedstämdhet.
Tillsammans med Howard C. Cutler utforskar han många sidor av det dagliga livet - inberäknat relationer, förluster och strävan efter rikedom - för att illustrera hur man kan komma förbi hindren styrkt av en djup och varaktig inre frid. LYCKA! bygger på 2500 års buddhistiska meditationer blandade med en kraftig dos sunt förnuft. Det är en bok som korsar traditionens gränser för att lösa problem som är gemensamma för alla människor.

Utdrag ur boken:
Jag ser på alla mänskliga varelser från en mer positiv sida, jag försöker se deras positiva sidor. den isntällningen skapar omedelbart en känsla av gemenskap, en slags förbindelse.
och det kan delvis bero på att det från min sida finns mindre ängslan, mindrre rädsla för att personen kanske ska tappa respekten för mej eller tycka att jag är underlig om jag uppträder på ett visst sätt. eftersom den sortens ängslan och rädsla normalt saknas blir det ett slags öppenhet. jag tror att det är huvudfaktorn.

Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lycka! en handbok i konsten att leva :
2004-07-06 12:31
riktigt riktigt bra och inte ett dugg seg. fick mej att tänka.
Betyg 5
2006-03-04 14:26
Jättebra! Lätt och intressant, tar upp västentliga saker som inte är omöjliga att tillämpa för oss "vanliga"! Den är verkligen en handbok och jag har många gånger tittat tillbaka i den.
Betyg 5
2007-11-10 12:23
Lärorikt
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lycka! en handbok i konsten att leva
Liknande böcker:
Allt vi inte pratar om..
 I. Östensson
Lycka till med resten..
 I. Boltenstern
Djupa sår
 C. Glass
Att bygga ett lag
 J. Andersson
En första bok om kvant..
 G. Grankvist
Att dö
 C. Hitchens
Var inte blyg!
 P. Shaw