bokrecensioner boktips

Ett meningsfullt liv ( En intoduktion till den bud

Författare: Dalai Lama
Genre: Andligt
Ämnesord: hälsa, religion, kärlek, framtid
Utgivningsår: 2002


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alla människor har gemensamt en strävan efter lycka och ett meningsfullt liv. Enligt Dalai Lama bär vi alla inom oss förmågan att kunna tillfredställa detta behov. I denna lilla praktiska bok hjälper han oss att hitta vägen till en sann insikt om livets villkor och möjligheter.
Hans heliga Dalai Lama är Tibets andlige och världslige ledare. Han har också Nobelpristagare och en världens mest läste författare. I ett meningsfullt liv hjälper han läsaren att ta de första stegen på vägen mot upplysthet. Vi får inte bara en lättillgänglig och praktisk vägledning i det dagliga livet utan också en storslagen inblick i den tidlösa visdom Dalai Lama representerar.
Ett meningsfullt liv är strukturerad som en serie klart utformade etapper som alla andliga sökare, oavsett trostillhörighe, kan följa. Steg för steg lär oss Dalai Lama att öppna hjärtat, avstå från att göra skada, finna och behålla vårt sinneslugn och mycket annat. Han visar oss hur man övervinner vardagliga känslohinder som vrede, misstro, svartsjuka, otrygghet och ofruktbara tankemönster. Vi möter en livlig och lekfull ande och en författare med djupa och mycket praktiska insikter som det mänskliga psyket och det som förenar oss alla.

Utdrag ur boken:
Jag reser till många platser i världen, och varje gång jag talar till människor gör jag det med känslan av att höra till deras egen familj. Även om vi kanske träffas för första gången betraktar jag var och en av dem som en vän. Sanningen är att vi redan känner varandra, djupast inne, som människorvarelser som delar samma grundläggande mål: Alla söker vi lycka och vill slippa lidande.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett meningsfullt liv ( En intoduktion till den bud :
2004-01-17 12:35
En mycket intressant bok som ger en mycket att tänka och fundera över. Det som är extra bra är att efter varje kapitel så gör han en sammanfattning för de dagliga övningarna som man ska göra. Inte för att jag kommer att göra alla, men det är väldigt intressant att läsa och man kommer att tänka mycket på en eget liv och lycka.

Betyg 4
2004-05-11 23:33
Jag rekomenderar boken varmt till den som är intresserad av buddism. Jag uppskattade den men tyckte att den var bitvis ganska svår. Behövde lång tid att läsa och var tvungen att läsa om vissa delar många gånger. Den har dock satt sina spår i form av funderingar.
Betyg 4
2005-01-23 14:33
Jag försöker själv följa den buddhistiska vägen så mycket jag kan, och därför uppskattade jag denna bok väldigt mycket. Dalai lama tar upp viktiga saker inom buddhismen, men berättar även om sådant som kan vara användbart för personer som inte är buddhister.
Han använder ett bra språk, som är både fint och fängslande, och jag tror inte att jag kände mig uttråkad en endaste sekund. Kommer helt klart börja läsa den snart igen för att få ut ännu mer av det som han skriver.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett meningsfullt liv ( En intoduktion till den bud
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Världens sju underverk
 D. Harrison
Det löftet du gav
 E. Rydsjö
Villebråd
 D. Meyer
Vem dödade min far
 É. Louis
Sinnenas tid
 A. Ernaux
En flickas memoarer
 A. Ernaux
Vi ger oss aldrig
 J. Wicklén