bokrecensioner boktips

City of Ashes

Originaltitel: City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, mord, humor, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9781406307634


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

This is the second book in the bestselling urban fantasy trilogy, "The Mortal Instruments".With her mother in a coma and her father hell-bent on destroying the world, Clary is dragged deeper into New York's terrifying underworld of werewolves, demons and the mysterious Shadowhunters. Discovering the truth about her past was only the beginning, now Clary must save the world from her own father - the rogue Shadowhunter Valentine. With two of the Mortal Instruments at his command, Valentine is assembling an army of demons to wage war on the council of Shadowhunters and destroy them once and for all. As the battle begins, Clary must face her darkest fears - and come to terms with her feelings for a boy she wishes wasn't her brother.
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av City of Ashes :
2011-12-21 13:50
(OBS! INNEHÅLLER STORA SPOILERS FRÅN FÖRSTA BOKEN)

Efter den oväntade twisten i slutet av City of Bones vart det första jag gjorde efter att jag hade läst ut boken att åka till biblioteket och låna fortsättningen: City of Ashes. För att jag ville så himla gärna veta vad som skulle hända mellan Clary och Jace, vad Valentine planerade att göra härnäst och såklart läsa mer om den otroliga Magnus Bane som jag för övrigt inte kan förstå att Cassandra Clare har skapat. Vilket jag själv inte skulle kunna göra och därför är jag på ett sett väldigt avundsjuk på Cassandra Clare, hur hon kan hitta på en sådan här ide och sedan göra den bästa historien utav det. Dessutom skriver hon korrekt och verkar alltid ha de bästa citaten att skriva. Japp, jag har definitivt hittat en ny favorit författare.
City of Ashes vart, kan jag säga, inte lika bra som City of Bones. Men den vart fortfarande bra och det var roligt att läsa mer om de fantastiska karaktärerna, lära känna dem mer. Dessutom kan jag säga (och jag är inte stolt över det) att jag förmodligen är den enda som börjar irritera mig lite på Simon eftersom att han hela tiden hänger efter Clary och blir sur så fort Jace och Clary bara pratar med varandra. Missförstå mig inte, jag tycker fortfarande om hans och Clarys vänskap och jag förstår att han gillar Clary väldigt mycket och vill skydda henne, men jag tycker att han ibland går lite för långt. Dock hoppas jag att jag kommer att ändra åsikt i nästa bok. Speciellt eftersom att City of fallen angels tydligen ska fokusera mycket på Simon.
Clary, Jace, Magnus, Isabelle, Alec är karaktärer jag fortfarande älskar och gör det lite mer för varje sida jag vänder. Dessutom har en ny karaktär dykt upp, som jag för övrigt verkligen gillar: Maia. Jag tycker faktiskt att hon och Simon passar väldigt bra ihop och det återstår att se hur deras förhållande kommer att utvecklas. Ifall de kommer att bli mer än vänner eller inte.
Valentine, ja Valentine. Som jag faktiskt både gillar (ja, en liten del utav mig gör faktiskt det) men samtidigt hatar. Jag hatar det han har gjort mot Jocelyn, Clary, Jace och hela världen utav Shadowhunters och Downworlders. Samtidigt som jag på något sett fortfarande gillar honom, kanske för att jag inte kan hata någon karaktär som Cassandra Clare har skapat. Eftersom att hon alltid har något speciellt med karaktärerna hon skapar, som gör att man bara inte kan låta bli att älska dem.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till City of Ashes
Liknande böcker:
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman