bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHimlen i Bay City

 
Originaltitel: Le ciel de Bay City
Författare: Catherine Mavrikakis
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789197726993
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


1960. Det året levereras ett färdigmonterat hus i korrugerad plåt längst ner på Veronica Lane i Bay City. En familj flyttar in. Två systrar, Denise och Babette, kommer i tur och ordning att föda små amerikaner. Systrarna har lämnat Europa och krigets förödelse för Amerika. På den tiden tycks framtiden tillhöra denna kontinent där allt är muntrare och nyare. Men historien låter sig inte läggas åt sidan. Denises dotter Amy hemsöks av de döda och kommer att göra en besynnerlig upptäckt i det lilla husets källare.

Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Himlen i Bay City :


helix 2011-03-07 16:49
Historien om Amys uppgörelse med sin familjs bakgrund i "Himlen över Bay City" blir aldrig intressant. Den är stökig, svårgripbar och... vansinnig.
Men aldrig intressant, trots familjens oerhörda trauma. Jag kan inte begripa hur författaren har tänkt sig det hela. Antagligen vill hon på något vis få fram hur den uppväxande (och vuxne) Amy har det inombords... Men jag fattar inget om henne. Hon känns mest bara megalomanisk. So what?
Betyg 2

Bokhållaren 2012-10-27 17:18
Den Amerikanska Drömmen som mardröm. En allegori över världens dårskap där vi ständigt blir påminda om alla illgärningar som utspelats -under olika namn och under olika tidsepoker- med oss alla som aktörer eller åskådare. Allt medan himlen svartnar över Bay City. Och över dig och mig.
Betyg 5

poby 2016-08-23 17:35
Boken handla om Amy, som växer upp i en liten småstad i USA, Bay City. Staden ligger nära en stor industri, så himlen är alltid rödfärgad över Bay City, beroende på avgaserna från fabriken.
Amy är en ung kvinna, som precis ska fylla 18 år. Boken behandlar till största delen de tre dagar, som leder fram till huvudpersonen födelsedag.
Amy är jude och hennes familj kommer från Frankrike. Hennes morföräldrar dog i förintelselägren i Tyskland under andra världskriget. Alla Amys tankar handlar om varför hon lever, och varför hon inte är död. Det hela leder till helt absurda tankegångar och hon beslutar sig att döda hela sin familj, inklusive sig själv.
Jag hänger inte riktigt med i författarens tankegångar i boken. ibland blir det lite för absurt, som när huvudpersonen upptäcker att hennes döda morföräldrar bor i källaren i hennes hus! 1979!
Nja, ingen bok i min smak.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Himlen i Bay City


  Köp boken som film på cdon: