bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det gångna är som en d..
Fucking Sverige
Ingen kommer undan Olo..
Liknande böcker:
Ur ruinerna: en ny pol..
 G. Monbiot
Loan Sharks: The Rise..
 C. Packman
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Antikens sju underverk
 A. Klynne
Vikingarnas historia
 D. Harrison
Mexicos erövring Corté..
 W. Prescott
The Economics of Casin..
 D. Walker
Perus erövring Inkarik..
 W. Prescott

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet måste finnas en väg ut ur det här samhället

 
Författare: Göran Greider
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170374920
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad innebär det idag att kalla sig »vänster«? Och vad har vänsterrörelsen för lösningar på de globala kriser vi står inför? I Det måste finnas en väg ut ur det här samhället skriver Göran Greider personligt om de senaste trettio årens förändringar i den svenska tidsandan. Han väver samman tillbakablickar på sin egen politiska utveckling med funderingar kring hur vänsterns position förändrats sedan början av åttiotalet. Hur kommer det sig att kritiken mot den förhärskande marknadsliberalismen försvagas samtidigt som klassklyftorna i själva verket förvärras och fördjupas? Vad hände med alla radikala tankar kring hur samhället skulle förändras?
Göran Greider rör sig på ett typiskt greiderskt sätt fritt över områden som omfattar ekonomi, politik, litteratur och kulturhistoria. Han ger svar, provisoriska och sökande, som går bortom de ytligare politiska och ideologiska vindkasten; han är kritisk mot den vänster som givit upp klassanalysen men också mot dem som i sina utopier inte vill ha med marknadsmekanismen att göra. Han menar att de båda kriserna bara kan lösas på ett sätt genom att jämlikhetstanken får en renässans.
"Det måste finnas en väg ut ur det här samhället" är ett försök att orientera sig i en värld där två sammanfallande kriser omsluter planeten: den ekonomiska och den ekologiska. Det är en ärlig, självutlämnande uppgörelse med vänstern och en begåvad plädering om varför vänstern egentligen har svaren på både den ekologiska och ekonomiska katastrof vi står mitt i.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det måste finnas en väg ut ur det här samhället :


helix 2011-03-02 09:30
Denna idébok klargör många känslor en "vänstermänniska" (Greiders uttryck) kan gå omkring och bära på. Författaren sätter in vänsertankarna i det moderna samhället - med 60- och 70-talen som avstamp. Det blir mycket intressant och tänkvärt, även om kanske det ultimata; en lösning på världsproblemen aldrig levereras. Men den ambitionen finns heller inte, Greider kallar det själv "en betraktelse", och som sådan träffar den verkligen rätt.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det måste finnas en väg ut ur det här samhället


  Köp boken som film på cdon: