bokrecensioner boktips

Den trägne odlaren

Författare: John Le Carré
Genre: Thriller
Ämnesord: Thriller
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9100579432


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den brittiska kolonin i Nairobi är chockad. Den unga, idealistiska Tessa Quayle har hittats mördad vid Turkanasjön i norra Kenya. Vilka är gärningsmännen? Vilket är motivet? Hennes man Justin, karriärdiplomat och rosenodlare, måste finna svaren på de frågorna - eftersom ingen annan tycks vilja göra det. Hans efterforskningar får honom att upptäcka saker som han aldrig vetat om sin hustru, kvinnan han knappt hade tid att älska, och tvingar honom att konfronteras med våldet och korruptionen hos de mäktiga män och bolag som styr dagens Afrika.

John le Carré tränger här in i Afrikas mörkaste hjärta, blottlägger den otyglade kapitalismens cyniska spel med människoliv och skildrar hur en lojal statstjänsteman förvandlas till avfälling. En ny höjdpunkt i ett stort författarskap.

Medelbetyg: 3,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den trägne odlaren :
2003-11-01 13:47
De multinationalistiska läkemedelsföretagens expriment och exploateringar i ett blödande Africa!
Ruskigt verklig!
Som vanligt mycket välskriven av Le Carré!
Betyg 5
2003-11-28 10:07
Ruskigt bra!
Fylld av spänning och dramatik.
En av John le Carrés bättre böcker!
Betyg 5
2003-12-10 00:48
Tyckte den här boken bara va sååå tråkig....
Betyg 1
2004-01-11 07:28
En hänryckande men också stundom tung bok. le Carre skiftar i tidsformen så det gäller att hänga med och inte låta boken kallna för länge på nattduksbordet. Vokabuläret är enormt och man får förmoda att i originalutgåvan tar författaren fördel av engelskans outsinade förråd av synonymer. Trots att boken har en seg del i mitten som inte är ovanligt bland även bra böcker så snörps handligen åt mot slutet. När jag läst John le Carres personliga efterord och boken läggs åt sidan så känns en saknad efter den relation man skapat med le Carres författarskap. Hans böcker skapar eftertanke och det måste vara det som skiljer ut respekterade författare.
Betyg 5
2004-04-22 10:18
Stundtals spännade och den känns även relativt trovärdig. Men jag stör mig ändå lite på att det ibland känns mer som att le Carré driver någon slags kampanj mot läkemedelsbolagen istället för att skriva en riktigt bra thriller. Det känns nästan lite som Janne Josefsson och "Uppdrag granskning" om ni förstår hur jag menar.
Boken blir heller aldrig riktigt engagerande tycker jag, möjligtvis mot slutet då tempot och spänningen skruvas upp ett par snäpp.
Betyg 2
2004-07-14 15:36
Hade faktiskt ganska höga förväntningar på den här boken, men aj så besviken jag blev. Innehöll mycket intressant fakta och utförliga miljö- och karaktärsskildringar, men det lyfte ändå inte boken så mycket för min del. Blev alldeles för tråkig på nåt vis, men jag pallrade mig igenom den.
Betyg 2
2004-08-18 21:01
Tycker den här boken är riktigt bra och oerhört spännande. Även om läkemedelsföretaget och historien i sig är fiktiva så händer faktiskt detta i världen (boken är totalförbjuden i Kenya, säljs "under disk"). Slutet drar ner mitt betyg men den är helt klart läsvärd och rekommenderas varmt!
Betyg 4
2007-04-14 16:52
Den här boken var inte en av Le Carres bästa. Den var lite långtråkig i vissa avsnitt.
Betyg 3
2023-01-16 20:08
En spännade bok som man inte vill lägga bort när man väl kommit in i den. Lite obehagligt när man funderar över läkemdelsföretags vinning och allt som pågår, hur är det i verkligheten?!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den trägne odlaren
Liknande böcker:
De oönskade
 R. Andersson
De oönskade
 R. Andersson
Ett steg för långt
 F. Faulkner
En mardröm
 C. Harris
Bortbytingen
 R. Rendell
En yxa åt Alice
 I. Frimansson
I mossa dold
 M. Persson Henkel
Där ingen vind blåser
 A. Sjögren
Horn
 J. Hill