bokrecensioner boktips

En eftersökt man

Originaltitel: A most wanted man
Författare: John Le Carre
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789174290097


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I skydd av mörkret smugglas han in i Hamburg. Han kallar sig Issa och kommer från Tjetjenien. Under sin långa svarta överrock gömmer han en ansenlig summa pengar. Han är from muslim. Eller är han inte det?
Annabel Richter, idealistisk ung advokat, ser det som sin uppgift att rädda Issa från utvisning. Men för att kunna göra det måste hon kartlägga Issas gåtfulla förflutna ? och måste samtidigt nå en uppgörelse med den brittiske bankiren Tommy Brue, ofrivillig penningtvättare åt före detta öststatspampar.
Mellan de tre uppstår en kärlek som är dömd på förhand. Alla blir de villebråd i tre olika underrättelseorganisationers jakt på terrorister.
En eftersökt man är en skarp och lidelsefull skildring av islamism och terroristbekämpning. John le Carré ger här ett djupt mänskligt perspektiv åt en av vår tids mest brännheta frågor.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En eftersökt man :
2021-10-17 12:49
Carré beskrivs som den politiska thrillerns mästare men jag ser inte storheten. Det är gediget och förankrat men alldeles för torrt.

En illegal invandrare tar sig till Hamburg för att få hjälp av en bankir i den högre klassen. Intrigen kittlar men historien berättas nästan helt utan drama. Det enda fragment som gjorde avtryck var bankirens samvetskval eller medelålderskris, där fanns mer att berätta.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En eftersökt man
Liknande böcker:
Jaga i par
 M. von Willebrand-Hollmerus
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Villebråd i sikte
 M. Millar
Det ingen ser
 L. Hall
Vraket
 .
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman