bokrecensioner boktips

Doyle Brunson's Super System

Originaltitel: Super/System
Författare: Doyle Brunson
Genre: Fakta
Ämnesord: poker
ISBN: 9781580420815


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Om författaren
Huvudförfattaren Doyle Brunson går under smeknamnet ”The Godfather of Poker” och har spelet poker professionellt i över 50 år. Brunsons främsta tävlingmeriter är VM-titlarna från 1976 och 1977, samt ytterligare åtta vinster i World Series of Poker. Brunson har även spelat kontantspel på absolut högsta nivå i flera decennier och finns förstås med i Pokerns Hall of Fame i Las Vegas.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doyle Brunson's Super System :
2010-10-28 23:51
Doyle ”Texas Dolly” Brunson är en legend inom poker, främst för sina meriter som spelare, men även för den klassiska boken Super/System.

Brunson är dock inte ensam författare till denna bok utan en rad andra kända och framgångsrika pokerspelare har bidragit med kapitel: Chip Reese, Bobby Baldwin, David Sklansky och Mike Caro, för att nämna några. En rad olika spel avhandlas, från Texas Holdem till Seven-card stud high-low split.

Kvaliteten på de olika kapitlen varierar, men generellt sett är boken skriven på en hög nivå och den har genom åren hjälpt många spelare att förbättra sitt spel. Super/System kom ut 1979 och även om utvecklingen av pokern gått oerhört fort sedan dess känns de flesta av tipsen och teorierna fortfarande hyggligt aktuella och korrekta.

Doyle Brunson själv skrev kapitlet om No-Limit Holdem och när boken kom ut ansågs just denna text revolutionerande. Många professionella pokerspelare blev faktiskt arga på Brunson för att han avslöjade en del av de hemligheter som gjort dem rika på hobbyspelarnas bekostnad.
Givetvis har tidens tand även satt sin prägel på Brunsons alster, och texten känns knappast revolutionerande i dag, men att han fortfarande, som 77-åring, kan konkurrera på absolut högsta nivå är bevis nog för Super/Systems kvalitet.

I oktober 2004 kom en uppdaterad version av boken ut, kallad Super System 2: A Course in Power Poker. I denna bok bidrar stjärnor som Daniel Negreanu, Jennifer Harman och Todd Brunson (son till Doyle) med kapitel om olika spelformer.

Super/System har definitivt mått bra av en uppfräschning och såväl del 1 som 2 är ett måste för den pokerlitteratturintresserade. För den som vill lära sig de strategiska grunderna för de populäraste pokervarianterna är boken mycket nyttig, men den som vill bli specialist inom något område bör komplettera med andra källor.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doyle Brunson's Super System
Liknande böcker:
Ace on the River
 B. Greenstein
Beat the Dealer: A Win..
 E. O. Thorp
Att bemästra nätpoker
 K. Johansson
No Limit Hold'em: Teor..
 D. Sklansky