bokrecensioner boktips

Let there be range – världens dyraste pokerbok

Originaltitel: Let there be range
Författare: Cole South & Tri Nguyen
Genre: Fakta
Ämnesord: Poker


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Världens dyraste pokerbok är utan tvekan “Let there be range” av Tri "SlowHabit" Nguyen and Cole "CTS" South. Denna E-bok kostar inte mindre än $1 850! Frågan är om den är värd priset.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Let there be range – världens dyraste pokerbok :
2010-10-01 22:06

Författarna South och Nguyen är båda unga, framgångsrika pokerstjärnor som tjänat stora pengar genom att spela internetpoker. Cole South har bland annat fått en hel del uppmärksamhet för sina matcher mot det svenska fenomenet Isildur1.

South och Nguyen delar med sig av sina hemligheter i “Let there be range”, som är en relativt kort, men mycket detaljerad, pokerbok. Och den är på en mycket avancerad och initierad nivå och kräver en hel del förkunskaper av läsaren. Det är definitivt inte någon ”High Stakes Poker for Dummies”.

Texas Hold em är i fokus och spelet gås alltså igenom in i minsta detalj. Som boktiteln avslöjar handlar Souths och Nguyens teorier om range-tänkande, det vill säga att man ska sätta sina motståndare på ett urval av händer, snarare än att försöka lista ut exakt vad de har för kort.

En rad avancerade begrepp används i boken, här är några exempel: combinatorics, exploitability, line variations och naked range.
Vi kan förstås inte gå in på förklaringar av alla dessa begrepp, men kan konstatera att “Let there be range” på många sätt är en ögonöppnare. Författarna har gjort ett gediget arbete och många lär nog se pokern på ett helt nytt sätt efter att ha läst denna bok.
Om det nu är särskilt många som läst den, priset avskräcker nog en hel del potentiella köpare. Och frågan är alltså om den är värd $1 850.

Vanliga hobbyspelare kan nog avstå och läsa ”vanliga”, mer grundläggande pokerböcker i stället, men seriösa spelare som siktar på att ta sitt pokerspel till en ny nivå kan säkerligen ha en hel del nytta av “Let there be range”.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Let there be range – världens dyraste pokerbok
Liknande böcker:
Ace on the River
 B. Greenstein
Beat the Dealer: A Win..
 E. O. Thorp
Att bemästra nätpoker
 K. Johansson
No Limit Hold'em: Teor..
 D. Sklansky