bokrecensioner boktips

Kriget är slut

Författare: Morgan Alling
Genre: Biografi
ISBN: 9789143509991


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg. Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj. Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem. Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch
Medelbetyg: 4,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kriget är slut :
2010-10-06 17:43
Han skriver med en värme. Rakt upp och ner.
Betyg 5
2010-11-15 18:47
Fantastisk skildring av en minst sagt upprörande uppväxt. Senare delen av boken, om början av hans teaterbana, är mer medelmåttig. Men lycka till Mogge med livet Ditt!
Betyg 4
2011-01-18 11:40
Hans skildring av sitt liv engagerar, man streckläser den.Var kommer denna styrka hos ett barn ifrån? Kanske från en, trots alla felsteg,älskande mor. Vad som upprör mig, som arbetat som socionom i hela mitt yrkesverksamma liv, är den skriande inkompetensen hos de sociala myndigheterna som inte bara placerar barnet hos uppenbart outredda och påtagligt olämpliga fosterföräldrar utan också ljuger för och lurar både modern och barnet. Etiskt oförsvarbart!
Betyg 4
2011-06-11 10:24
Väldigt gripande,bra och välskriven.. Rekomenderas starkt
Betyg 5
2012-04-12 22:51
Boken började bra och var bra så länge den handlade om hans barndom. Men när den började handla om hur han kom in på teater så blev den sämre.
Betyg 3
2012-09-26 19:21
Bra och gripande bok
Betyg 5
2014-03-27 21:42
Morgan Alling skildrar sina uppväxtår och jag häpnar över allt som han fått utstå samtidigt som han hela tiden lyckas vara så stark som person. Vilket maskrosbarn! Boken är skriven utifrån ett barnperspektiv på ett väldigt fint sätt. En stark bok som varmt rekommenderas!
(2014-01-30)
Betyg 5
2015-12-18 15:19
Mycket bra bok, fantastisk kille författaren måste läsas eller höras av författaren själv
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kriget är slut
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko