bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodsfejd : Rosornas k..
Bågens mästare
Dynastins arvinge
Falken från Sparta
Gudarnas blod
Gudars blod
Kejsaren kungars död
Kejsaren Roms portar
Krigets gudar
Ravenspur
Rosornas krig. Andra b..
Rosornas krig. Första..
Silvrets rike
Silvretsrike
Stäppens krigare
Stäppens krigare
Svärdens fält
Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBergens väktare

 
Författare: Conn Iggulden
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, historia, spänning
ISBN: 9789174291124
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bergens väktare är tredje delen i Conn Igguldens serie om Djingis Khan

Djingis khan har lyckats ena mongolstammarna. Han har gått segerrik ur det långa kriget mot kineserna, mongolernas äldsta fiender. Men nu uppstår nya hot, på annat håll. De män han skickat ut till rikena i väst har inte återvänt, hans sändebud har mördats.

Djingis khans arméer måste ge sig ut på sitt längsta fälttåg någonsin. De ställs mot fiender som är starkare än några andra de mött. Men Djingis khan har valt en väg som leder till seger eller till total undergång.

Djingis khan har bestått provet som krigare och ledare. Nu ställs han inför en ny civilisations utmaningar, med allt vad det innebär för hans folk och för hans efterträdare. Hans söner är nu generaler. Och han måste välja mellan dem innan de ödelägger allt han har byggt upp.

Bergens väktare är tredje delen - efter Stäppens krigare och Bågens mästare - i Conn Igguldens serie om de mongoliska furstarna Djingis och Kublai khan, som på 1200-talet skapade det största imperium världen någonsin skådat.

Utdrag ur boken:
"Kämpa för varje andetag och steg " , muttrade han högt , och orden var som en talisman för honom . Det var tänkbart att shahens väldiga armé inte gick att hejdå , att den skulle rulla över Djingis tumener ända till hemtrakternas slätter . Det visste bara himmelsfadern. Precis som khanen skulle Tsubodai fortsätta att konfrontera alla som kunde utgöra ett hot och slå till mot de först och hårdast än de kunde föreställa sig . Om han gjorde det skulle han kunna se tillbaka på sitt liv med stolthet och inte skam när slutet kom.

Medelbetyg: 4 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bergens väktare :


Zenmuron 2010-10-06 11:59
Tredje delen om Djingis Khan och hans mongolkrigare. Väl värd att läsa för alla som gillar historia men vill ha nått lättsmält.
Betyg 4

Irenaeus 2011-12-12 17:48
Trevlig och underhållande bok om mongolernas Djingis khan. Lätt att sträck läsa.
Betyg 4

Freddi 2012-06-24 02:54
I tredje boken är det Kinesiska riket - om inte förintat - så åtminstone besegrat. Kejsaren har flytt söderut och mongolerna härjar runt i landet och samlar på sig rikedomar och funderar på hur de ska gå vidare. Handelsmän och diplomater och skickats västerut för att skapa förbindelser åt det hållet. När det visar sig att länderna västerut inte är det minsta intresserade av förbindelser - utan skickar tillbaks sändebuden slaktade i säckar - vänds krigsmaskineriet från söder till väster. Djingis Kahn skickar ut sina söner - som nu är generaler - att visa vem som bestämmer i världen. Dock har Djingis Kahn inte lyckats så bra med de interna relationerna, då hans söner i det närmsta är dödsfiender. Han måste bestämma sig för vem som ska ta över efter honom om inte riket ska falla samman efter hans död.

Denna bok i serien är i mitt tycke den bästa. Framgångssagan har börjat visa en baksida. Precis som alla föräldrar som satsar på karriären i första hand och familjen i andra hand får Djingis Kahn skörda konsekvenserna. Han vägrar att behandla sin äldsta son som sin egen och hans andra fru - som han "vann" av en Kinesisk kung - är inte speciellt glad i att Djingis planerar att stävja hennes hemland genom att skicka dit en armé att slakta dom snälla.
Betyg 4

bonadea 2013-03-02 09:29
Sista delen om Djingis Khans liv. Det jag gillade mest i denna bok var att den även handlade om Djingis söner , rivaliteten mellan de och den komplicerade relationen de hade till sin far. Det är synd att Conn Iggulden inte har tagit mer om kvinnorna i Djingis liv för jag vill veta mer om Burte och Chakahai hur de påverkades av allt krigande , att vara Khans fruar och deras förhållande till varandra. Annars är det en riktig bra bok som jag rekommenderar till alla.
Betyg 4

Anfield 2013-03-13 10:26
Mycket bra bok !
Betyg 5

gun 2015-07-07 14:07
Djingis Khan och hans blodiga framfart och erövringar blir en ständing upprepning och hans välde ökar. Bestraffningarna för de som är emot honom eller dödar något sändebud är otroligt hårda. Hela samhällen och allt levande utplånas.
Det är fruktansvärda scener som det berättas om men så var verkligheten för de som levde då.
Historiskt så är detta ett stort verk som framställts men för mig får den ett medelbetyg.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bergens väktare


  Köp boken som film på cdon: