bokrecensioner boktips

Kejsaren Roms portar

Författare: Conn Iggulden
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9100580775


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rom - ärans och dekadensens, skönhetens och ränkernas stad. På ett gods strax utanför staden växer två pojkar upp och för alltid väver barndomen deras liv samman. Gajus är senatorson och privilegierad. Marcus en adopterad oäkting. De tränas i stridskonst under legendarisk gladiator och drömmer om fältslag, berömmelse och om att få tjäna det mäktigaste imperium som dittills skådats.
Ett slavuppror tvingar de unga männen till Rom där deras vägar skiljs åt. Marcus hamnar som soldat i Grekland och hans skicklighet i strid prövas. Gajus stannar i Rom och blir alltmer indragen i den politiska maktkamp som skakar stadens grundvalar och så småningom leder till ett blodigt inbördeskrig…
Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder och passion är alla ingredienser i “Roms portar” som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.

“Roms portar” har blivit en stor succé i både USA och England och är den första volymen i en historisk serie - “Kejsaren”.
Medelbetyg: 3,58 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kejsaren Roms portar :
2004-02-29 18:09
Det är en lysande idé att skriva en roman om Julius Caesar, dessutom tycker jag normalt sett väldigt mycket om historia och även mer eller mindre påhittade historiska romaner som tex Arn-böckerna. Och denna bok innehåller egentligen allt, både äventyr, kärlek, politik etc. Men ändå känns det på något sätt inte äkta, boken engagerar aldrig fullständigt, och man får ingen riktig känsla för livet i Rom för drygt 2000 år sedan.
Betyg 2
2005-02-15 12:03
Roms Portar är en spännande skildring av Julius Caesar. Boken har allt som man kan förvänta av en deckare; spänning, intriger, oförväntade händelser, starka personligheter - men detta är ingen deckare.

Det känns som om författaren har större ambitioner som aldrig blir förlösta i boken.

God strandlitteratur är det dock, och jag väntar med spänning på fortsättningen.
Betyg 3
2005-08-24 21:02
Men gisses - så lite man kan om romarriket upptäckte jag!! Spännande och gripande, vill läsa nästa o nästa...
Betyg 4
2006-10-16 21:59
Den här boken älskade jag! Nu är jag sen barnsben starkt fascinerad av romarriket, och Julius Ceasar är en av de första karaktärer från den tiden som jag intresserat mig för. Men ändå, det har skrivits flera verk om den tiden i historien, men det här är en bra version, tycker jag. Det är spännande, välskrivet, och känns väl efterforskat. Jag tycker att man får ett annat perspektiv på Ceasar i den här gestaltningen, och det känns intressant att tänka honom så som han beskrivs här. Att få läsa om hur hans ungdom kan ha tett sig är också något som tilltalar mig. Att det sedan är mycket som är ren skönlitteratur, det har man ju alltid i bakhuvudet när man läser historiska romaner, så man tar vissa saker med en nypa salt. Somligt går dock att kontrollera i historieböckerna, så det är inte bara underhållande läsning, det är också stundtals ganska lärorikt!
Betyg 4
2007-12-27 21:58
Den sämsta boken i serien. Överlag är serien läsvärd. Spänningen och karaktärerna är sämre i den här boken än i de andra. Den tappar lite på att den är så historiskt inkorrekt om man jämför med t ex TV serien Rome.
Betyg 3
2008-02-03 18:28
Gajus och Marcus växer upp på Gajus fars gård. På ett sätt är det en trygg och lycklig barndom trots grannpojkarnas grymma pennalism och en gammal gladiators stenhårda soldatträning.
Gajus och Marcus är blodsbröder och reser tillsammans till Rom för att bo hos Gajus morbror Marius efter att Gajus far Julius dör i ett slavuppror.
Marius är tillsammans med Sulla en av de två konsulerna av Rom och ett mäktigt spel mellan de två pågår för att ensam få makten. De unga pojkarna hamnar mitt i smeten och får sitta på första parkett när maktspelet pågår

Gajus och Marcus är pojknamnen för Julius Caesar och Brutus och i första delen av bokserien får vi följa deras barndom och ungdom. Iggulden berättar en driven och spännande historia som gör det lätt att förstå att bokserien blivit en populär storsäljare.
Det boken kanske förlorar på, i mitt tycke, är bleka och ointressanta kärlekshistorier tar den igen på mäktiga och strategiska slag. Varje gång Julius Caesar har ett kärleksmöte vill jag bara att han ska dumpa tjejen och i stället gå ut och banka skiten ur någon rövarlegion. Det är en sån bok. Och det är en sån författare. Och hungrigt kastar jag mig över nästa bok i serien.

Thorsten Wahlund läser in boken och har en behaglig röst som passar bra till historien. Dock känns det som han försöker för mycket att skrovla till sin röst i gestaltningen av vissa karaktärer – och det ror han inte riktigt i hamn med. Men annars gör han ett bra jobb.

Betyg 4
2008-02-11 19:12
Roms portar är den första delen av fyra i serien kejsaren. Den är rolig, spännande och på samma gång lärorik eftersom att den handlar om julius caesar. Det är dock den ''doligaste'' boken i serien.
Betyg 4
2009-06-22 21:27
En relativt lättläst historia där man får följa två unga pojkar under romartiden. Författaren utger sig inte för att vara historiskt korrekt, utan gör m historien för att få flyt i berättelsen. Och det är verkligen en händelserik historia, som beskriver pojkarna Gajus och Marcus hårda uppväxt.

Hyfsat bra,
Betyg 3
2009-08-10 21:51
Jag gillar den. Billig underhållning när det är som bäst. får bli en svag 4a för att jag tycker mycket om historiska skildringar även om det såklart är en skönlitterär bok och den därmed inte är historiskt korrekt.
Betyg 4
2010-01-15 22:20
Första boken av fyra böcker i Conn Igguldens serie om kejsaren Julius Caesar. Iggulden har en förmånga få läsaren hungrig utan tt använda cliff-hangers. Det är lättläst men fortfarande med stor berättarglädje vilket vilket gör romanen till en perfekt start om fyra.
Betyg 4
2011-07-16 10:05
Den är lite väl tråkig i början, sedan säger det plötsligt pang och äventyret är igång. Jag ser fram emot fortsättningen.
Betyg 3
2011-12-12 17:57
Trevlig bok om Caesar och hans uppväxt. Inte helt historiskt korrekt men romanförfattaren kan ta sig andra friheter än historikern. Trevlig underhållning dock lite trög start på boken.
Betyg 3
2013-01-28 09:47
En mycket bra bok ! Gillar dessa typer av böcker.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kejsaren Roms portar
Liknande böcker:
Beskyddaren
 S. Scarrow
Atens beskyddare
 C. Iggulden
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Rödaste smultron
 L. Widding
Flykten
 S. Scarrow
Månskärans stad
 B. Plain
Barnen i Auschwitz
 O. Kraus
Barnen i Auschwitz
 O. Kraus
Vattendansaren
 T. Coates