bokrecensioner boktips

Kejsaren kungars död

Originaltitel: Emperor. The Death of Kings
Författare: Conn Iggulden
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789100108175


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,67 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kejsaren kungars död :
2009-07-29 17:48
Andra boken om Julius Caesar. Väldigt händelserik, stora slag, mycket blodiga våldsamma besrivningar av romarnas grymheter.
Betyg 4
2009-08-26 23:10
Jag gillade den inte lika mycket som första boken. Men det är ändå avslappnande och kul att läsa om Ceasar och Brutus liv och äventyr. Jag har dock lite svårt för författare som delar upp karaktärer i två grupper, dvs goda och onda. Inga nyanser här inte.
Betyg 3
2010-02-22 18:05
Föregående talare (recensent) tar mina ord... Håller med till fullo! Jag är rädd att det emellanåt blir för enkelt och att Iggulden skriver en spännande historia på fakta och faktiskt inte mycket mer än det. Fakta och spänning. Jag hoppas på en stark finish.
Betyg 3
2010-03-26 08:46
Boken heter Kungars död och han som har skrivit den heter Conn Iggulden. Huvudpersonerna är Julius, Brutus och Pompeius. Den person jag tycker var bäst är Julius för han är cool och har sina egna känslor för sina fiender på ett sätt de andra inte kan ens tänka sig om fienderna. Han är typ 20-22 år gammal i denna bok skulle jag kunna tänka mig. Han var en lång man med mycket ärr efter kamper han har fått utstått. Hans personlighet är väll det där med att han har egna känslor även för de han dödar ute på slagfälten. Jag valde honom helt enkelt för han är grym och allt i ett liksom. Boken utspelar sig i gamla Rom och i Spanien mm länder. Boken handlar om hur romarna stred för sitt land och för sina familjer, men också hur de blev större under den tiden de krigar ute på fälten. Till exempel krigade de mot slavarna som gjorde uppror, det var då romarna upptäckte hur bra Spanien var för de. Romarna gjorde också affärer med andra länder. De köpte och sålde slavar mellan olika länder. De kunde också köpa mark och utvidga sig mer över landskapet de hade utanför lägret. De bodde i familjer som kunde bestå av mamma, pappa, barn och kanske en slavinna om de hade råd med det.

Betyg 5
2011-10-09 13:38
Boken håller mycket hög litterär kvalitet men jag klarar inte helt av att bli fängslad av Romarriket, det är lite väl mycket intriger hit och intriger dit.
Betyg 3
2011-12-12 17:46
Bra och underhållande historisk roman som jag kan rekommendera. Språket är enkelt och lättläst och även om det är en roman och inte en fakta bok så kan läsaren lära sig en hel del om Julius och hans tid.
Betyg 3
2013-02-06 08:32
Super bra bok !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kejsaren kungars död
Liknande böcker:
Beskyddaren
 S. Scarrow
Atens beskyddare
 C. Iggulden
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Rödaste smultron
 L. Widding
Flykten
 S. Scarrow
Månskärans stad
 B. Plain
Vattendansaren
 T. Coates
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell