bokrecensioner boktips

Bågens mästare

Författare: Conn Iggulden
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, historia, spänning
ISBN: 9789174290158


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I århundraden har mongolstammarna slagits mot varandra men nu under Djingis khan är de förenade till en styrka. En armé som Djingis beslutar sig för att vända mot en gemensam fiende - det stora kinesiska riket. Den oändliga Gobiöknen och ogenomträngliga berg bäddar för umbäranden men den största utmaningen blir att besegra kinesernas överlägsna krigskunskaper och sofistikerade civilisation.

Bågens mästare är lika mycket en berättelse om en ung krigare som blivit vuxen som en skildring av en befälhavare över tusentals - den store erövraren!

Detta är den andra delen efter Stäppens krigare i Conn Igguldens serie om de mongoliska furstarna Djingis och Kublai khan. En familj som på 1200-talet tvärs över Asien skapade det största imperiet världen någonsin skådat - från Stilla havet i öster till Donau i väster.

Utdrag ur boken:
Schamanen lät Djingis bli den sista och drog röda linjer från khanens panna , runt ögonen och förbi mungiporna.
" Järn kan inte skada dig , herre. Sten kan inte krossa dig. Du är Vargen , och himmelsfadern ser dig "
Djingis stirrade utan att blinka , blodet kändes på något sätt varm mot huden. Till slutnickade han, lämnade jurtan och satt upp på sin häst med led av krigare på båda sidor.

Medelbetyg: 4,14 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bågens mästare :
2010-10-06 11:56
Betydligt bättre än Igguldens serie om Caesar. Klart läsvärd underhållning för den som vill ha en lättläst, hyfsat historisk korrekt spänningsroman.
Betyg 4
2010-11-23 20:47
Jag har läst de tre första böckerna om Djinghis och Kublai Khan och jag måste säga att alla är otroligt bra, och de två först snäppet vassare än trean. Denna andra bok var liksom den första väldigt lättläst och svår att lägga ifrån sig, och jag levde mig verkligen in i den.

Det känns som man känner karaktärerna och verkligen har sympatier för dem. Dessutom är alla miljöer bra beskrivna, där många sidor av Asien visas upp, och på något sätt tror man sig veta exakt hur det ser ut där handlingen utspelar sig.

Söker man en spännande bok som man kommer läsa ut på några dagar, så är den här perfekt. Nu vet jag inte hur mycket Iggulden gått in för att få boken historiskt korrekt, men gillar man historia lagom mycket, som jag själv, så blir man förtrollad av berättelsen.

Betyg 5
2011-12-12 17:50
Bra och underhållande roman som alla kan läsa. Du lär dig en hel del om hur mongolerna levde och tänkte så det är även en historielektion.
Betyg 4
2012-06-24 02:44
I denna andra bok i serien har den unga Temudjin tagit sig namnet Djingis Kahn och har samlat alla de mongoliska folken. Nästa steg är att slå tillbaks mot mittens rike - Kina - som under flera generationer hållit mongolerna på mattan genom att vända dem mot varandra i eviga stamkrig. Genom list, hänsynslöshet och oerhörd skicklighet på slagfältet erövra Djingis Kahn område efter område av det Kinesiska imperiet och närmar sig obevekligt den unga kejsarens palats.

Conn Iggulden har gång på gång tidigare visat sin skicklighet i att gestalta stora slag. Kejsarböckerna var fulla av enorma slag där tusentals krigare drabbade samman i till synes oöverskådliga slag. I den andra boken i serien om Djingis Kahn återvänder Iggulden till denna sin specialitet. Han lyckas plocka ut de mest centrala delarna i ett stort slag och få läsaren att känna sig vara mitt i det. Parallellt berättar han om Djingis Kahns privata liv. Relationen till familjen och de närmsta männen. Relationer som kommer att få stor betydelse framöver.
Betyg 3
2013-02-21 05:08
Bågens mästare är fortsättning på Stäppens krigare Temudjin har nu blivit den stora Djingis Khan , han har samlat alla de mongoliska stammarna som i alla tiders har krigat mot varandra och bildat en nation och nu börjar han erövra städerna . Jag gav Stäppens krigare 5 i betyg medan Bågens mästare får 4 , det är fortfarande grymt bra bok och det är en självklar och stark 4 men första delen var nog lite bättre .
Betyg 4
2013-02-22 13:22
Mycket bra andra del i serie, denna bok / Serie Har allt
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bågens mästare
Liknande böcker:
Beskyddaren
 S. Scarrow
Atens beskyddare
 C. Iggulden
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Rödaste smultron
 L. Widding
Flykten
 S. Scarrow
Månskärans stad
 B. Plain
Vattendansaren
 T. Coates
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell