bokrecensioner boktips

Vikingablot

Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Genre: Historisk roman
Ämnesord: religion, historia
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9789185553440


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En storslagen historisk roman om Birka.

Erik Bärnstenshandlare är på väg hem till Birka efter en handelsfärd. Han lovade sin fästekvinna, Jorunn, att vara tillbaka inom ett år. Nu har det gått tre år.

Passagerare på Eriks skepp är Ansgar, munken från Corbie som är sänd till Birka för att kristna svearna.

Efter en dramatisk resa där skeppet sänks av sjörövare når det utmattade följet Birka. De möts av musik; Erik kommer till hemstaden samma dag som Jorunn står brud med hans bror. Erik hävdar att Jorunn fortfarande är hans kvinna och försöker ta brudgummens plats, och hatet mellan bröderna växer. Erik inser att han inte kan få Jorunn, och han måste glömma henne för att inte bli förklarad fredlös. Förtvivlad försöker han skapa sig en tillvaro som handelsman men slits mellan Jorunn och den fördrivna Estrid.

Ansgar offrar allt för att följa kejsarens plan att kristna Birka, men kungen och hans anhängare är motståndare till den nya läran och gör allt för att hindra Ansgars mission. Dessutom döljer munken en mörk hemlighet. En hemlighet som rör Estrid...
Catharina Ingelman-Sundberg är marinarkeolog, journalist och författare och känd bland annat för sina uppskattade romaner om vikingatiden. Hon har också skrivit en rad populärvetenskapliga fackböcker och är översatt till flera språk. År 1999 belönades hon med Widdingpriset.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vikingablot :
2010-09-04 17:57
Intressant bok om vikingatiden och om hur människorna levde då.

Erik kommer hem efter en handelsfärd då han blev borta i tre år istället för ett år som han lovat Jorunn. När han kommer hem är det bröllopsfest där hans bror övertagit hans fästmö.
Samtidigt börjar munken Ansgar frälsa Birkas invånare till kristendomen. Vad människorna inte vet är att Ansgar har en hemlighet. En hemlighet han absolut inte vill ska avslöjas.

Trevlig och underhållande bok med en del av vår historia. Men det är väl som med Arn-böckerna - man får komma ihåg att det är en uppdiktad historia.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vikingablot
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
Beskyddaren
 S. Scarrow
Atens beskyddare
 C. Iggulden