bokrecensioner boktips

kaffe med rån

Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137138503


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Fan blir gammal blir han kriminell

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!

Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!

Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.Medelbetyg: 2,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av kaffe med rån :
2012-12-04 12:40
En lättsam och rolig historia i härlig anda, som Brunk Holmqvist ungefär. Gillade boken även om det blev lite för mycket ibland...
Lyssnade på den som ljudbok.
Betyg 4
2015-11-30 22:30
Småtrevlig, rolig och bitvis gganska spännade bok om ett annorlunda gangstergäng.
Läsvärd.
Betyg 4
2016-01-16 10:13
Äntligen är den slut!

Denna boken gillade jag inte alls! Den var alldeles för barnslig för mig. Alla som medverkar i boken verkar tänka som fjortonåringar och det var inte min grej riktigt. Däremot om jag låter mitt bonusbarn läsa den (han är 10 år) så tror jag att han skulle tycka att den var jätte rolig.

Nix pix ingen bok jag skulle vilja läsa igen!
Betyg 1
2017-09-22 16:25
En trevlig lättsam bok. Fem av de gamla pensionärerna på servicehuset får nog av att de behandlas dåligt. Maten är knapp och de får inte stanna uppe på kvällarna. Dessutom får de inte komma ut när de vill. Men när de lyckas komma över en huvudnyckel så förändras livet. De gör ett perfekt brott för att komma i fängelse där allt tycks så mycket bättre, men det blir inte riktigt som de tänkt. Och funderar vidare på nästa perfekta brott. Den här boken gav många skratt.
Betyg 4
2021-03-06 12:29
Jag tycker att det var en mysig bok med mycket trevlig humor. Jag tycker att den var bra skriven och den var lättlyssnad. Helge Skoog var en bra uppläsare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till kaffe med rån
Liknande böcker:
Koryféerna
 L. Andersson
Det löftet du gav
 E. Rydsjö
Sinnenas tid
 A. Ernaux
En flickas memoarer
 A. Ernaux
Elizabeth Finch
 J. Barnes
En gång om året
 P. Öhman
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Ond skörd
 S. Bolton