bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Boken om vikingarna
Brännmärkt
kaffe med rån
Kampen mot bränningarna
Låna är silver, råna ä..
Rån och inga visor
Vikingablot
Vikingaguld
Vikingasilver
Liknande böcker:
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander
Maos Siste Dansare
 L. Cunxin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTempelbranden

 
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, religion, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185873845
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tredje delen i den populära serien Släkten!

Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas.

Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.

Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.

Pressröster om boken:

»Ingelman-Sundberg, som själv är marinarkeolog och forskat kring vikingatiden, för skickligt in mängder av fascinerande faktadetaljer om dåtidens vardag i berättelseflödet och utan att bryta spänningen - tvärtom. Det är ett gripande och starkt kvinnoporträtt om en obändig och modig människas försök att hävda och utöka sitt livsrum trots alla begränsningar som kulturen ställer i hennes väg.» BTJ

»Catharina Ingelman Sundberg levandegör perioden fint och tar till vara allt det tumultartade. [] Sammantaget har hon skrivit en bok som är både spännande, klargörande och underhållande. Det är bara att hoppas på fler.» Uppsala Nya Tidning

»Fartfyllt och lättläst» Svenska Dagbladet

»Boken har hållit mig vaken sent på kvällarna på sistone. []En högst läsvärd och faktaspäckad roman.» Benita Matsson - Eklunds bokblogg

Om hennes tidigare böcker:

Catharina Ingelman-Sundbergs berättarkonst är magnifik och det är nästintill omöjligt att göra en paus i läsandet. Hon levandegör den här tiden i svensk historia med stor historisk kunskap. Missa inte denna diamant! Tranåsposten

dramatiskt och njutbart.. fascinerande och fantasieggande Nerikes Allehanda

Om författaren

Catharina Ingelman-Sundberg är författare, journalist och marinarkeolog. Hennes böcker har sålt i över 350 000 exemplar och hon är översatt i flera länder. Hon har belönats med Widdingpriset som årets författare av historiska romaner och populärhistoria.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tempelbranden :


Ninni_1960 2011-01-12 17:44
Jag har läst de två tidigare böckerna i Trilogin Släkten och jag bara älskade dem och den här boken gör mig inte besviken heller.
Den här boken handlar om hur de kristna försöker ta makten från hedningarna med våld. Mitt i allt detta står Åsa som inte vill byta sin hednatro mot kristendomen.
Spännande och intressant.
Betyg 4

kali05 2011-04-08 18:46
Det här är tredje boken i Historiska Medias stora släktkrönika.
Frågan är om det blir någon fortsättning. Det går inte att hitta någon information om detta på Internet.
Historien utspelar sig i omkring 1080-talet i närheten av Vallentuna.
Asatron är förhärskande framför allt bland svearna i Mälardalen, men kung Inge vill införa kristendomen och han gör det hårdhänt.
Åsa är sondotterdotterdottersondotter till Säbjörn skeppsbyggaren i Blekinge, som det berättades om i första boken av Katarina Mazetti.
Åsa är hedning och hon är stolt över sitt hednaarv och vill vårda det. Hon vägrar att överge sin tro.
Tempelbranden är en mycket intressant läsning där man får in inblick hur kristendomen infördes i Sverige. En mycket bra bok.
Betyg 4

öland 2011-08-19 19:11
Bra ,läs den
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tempelbranden


  Köp boken som film på cdon: