bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den röda damcykeln
Dödsängeln
Fruktans hus
Mordet på Ragnhildsholmen
Ondskans spår
Trasdockorna
Violinisten
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDömd för livet

 
Författare: Mats Ahlstedt
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173551472
 
Spänning:  8
Humor:  4
Lärorik:  6
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I 23 år har Tony suttit fängslad för mordet på Marianne. När han släpps fri återvänder han till Marstrand med en tanke i huvudet: Han ska ta reda på vem som gjorde det. Men någon annan har bestämt sig för det motsatta och snart tyder allt fler händelser på att Tony har inlett en hämnd mot alla som var inblandade i rättegången där han fälldes, oskyldig. Dömd för livet är den femte deckaren om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg.


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dömd för livet :


kristina_s 2010-09-02 12:22
Recension av Mats Ahlstedts bok Dömd för livet

Boken är utgiven av Kabusa böcker och innehåller 235 sidor.

Mats Ahlstedt är 60 år, bor i Göteborg, är gift och har två vuxna döttrar och två barnbarn. Han är en favorit hos dem som gillar välskrivna och spännande kriminalromaner. Intresset för skuld och straff grundlades tidigt i författarens liv – hans pappa var fängelsepräst. På Kabusa böcker har tidigare Den röda damcykeln och Mordet på Ragnhildsholmen utkommit.

Handling: Tony Blomstrand har precis blivit frigiven villkorligt efter att ha suttit i fängelse i 23 år för mord på sin flickvän Marianne.
Efter att först ha nekat till mordet, erkänner han vid hovrättsförhandlingen, eftersom han inte orkar sitta isolerad. Det finns egentligen inga bindande bevis mot honom, utan han blir dömd till livstid på grund av åklagaren Karl-Gustaf Roséns två huvudvittnen som säger att de sett honom på platsen där Marianne hittats.

Nu när Tony Blomstrand är ute igen har han återvänt till sitt barndomshem på Marstrand för att börja ett nytt liv.
Ganska snart efter frigivningen blir åklagarens två huvudvittnen mördade inte långt efter varandra. Är det Tony Blomstrand som vill hämnas sin fängelsedom, eller är det den ”riktiga” mördaren som vill sätta dit Tony igen?

Polisen är säker på att det är Tony Blomstrand som är ute för att hämnas, medan åklagaren Karl-Gustaf Rosén är mera tveksam. Han börjar rota i det gamla fallet och upptäcker många frågetecken.
En ung kvinna, Sigrid Bonander, dyker plötsligt upp och säger att hon är Mariannes dotter. Hon menar att Marianne födde henne vid 16 års ålder precis innan mordet. Tony tar hjälp av henne för att spåra upp den ”riktiga” mördaren.
Deras jakt blir både spännande och obehaglig. Jag lovar att det blir ett riktigt spännande slut.

En riktigt spännande psykologisk deckare. Det händer någonting precis hela tiden. Korta kapitel som slutar på ett sådant sätt att man bara måste fortsätta att läsa. Boken är väldigt välskriven. Författarens beskrivningar av miljöer och karaktärer är perfekt beskrivna, precis som jag vill ha det. Tyvärr har jag inte läst något av Mats Ahlstedt förut, men nu vill jag läsa allt han skriver. Ytterligare en ny favoritförfattare. En bok som jag verkligen rekommenderar.

Betyg 5/5 Kristina Simar
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dömd för livet


  Köp boken som film på cdon: