bokrecensioner boktips

Violinisten

Författare: Mats Ahlstedt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789189090996


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man.
Eller är det bara hennes egen hjärna som spelar hennet ett spratt?
Länskriminalen i Göteborg jagar en barnamördare. Samtidigt förvandlas Beatrice Larsdottersliv till en mardröm - som övergår i en verklighet hemskare än hon någonsin kunnat drömma om.
Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor ställs inför två helt olika fall av grov brottslighet - vilka visar sig ha lika oväntade som dramatiska beröringspunkter.


Utdrag ur boken:
"Genom tårarna tyckte han att Kristin log mot honom. Han trodde inte sina ögon när hon sträckte ut handen mot sin pappa. Han skulle just resa sig för att gå henne till mötes när kroppen domnade bort. Han försökte forma läpparna till ord, ropa på sin dotter. Allt blev vitt framför honom, ett bländande ljus, så blev det mörkt.
På gatan nedanför stod polisbilen kvar i avvaktan på order. Patrullen hade larmat länskommunikatonscentralen om att den efterlyste Bengt Svensson hade kommit tillbaka och fanns i sin ateljé. Skulle de göra en inbrytning eller invänta förstärkning?
Det raspade till i radion innan beskedet kom. Bengt Svensson är inte längre efterlyst. Ni kan åka.
Bilen gled ut från trottoarkanten och rullade långsamt ner mot Linnégatan.Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Violinisten :
2007-06-18 00:11
Violinisten är en kriminalroman i Göteborgsmiljö med ett litet ovanligt inslag. En stalker som gör livet till en mardröm för en ung, vacker kvinna som är en violinist i världsklass.
Den handlar också om brott mot barn och hur känsligt och svårt det kan vara att utreda sådana.
Boken handlar egentligen om två olika fall, som till slut visar sig hänga ihop på ett sätt man inte kan ana från början.
Mer ska inte sägas om innehållet. Men boken är spännande, en riktig blandvändare och dessutom tänkvärd på många sätt. Många litteraturkritiker klagar på att alla deckare är samhällskritiska. Men vad är det för fel med det? Det är ju i deckarna som många av avarterna och skevheterna i det så kallade välfärdssamhället diskuteras.
Viloninsten är ett bra exempel på det.
Betyg 5
2007-06-19 16:33
Det här var en riktigt spännande deckare. Hade verkligen jätte svårt för att sluta läsa, det här är en bok som man kan sträck läsa. Den här boken rekommenderar jag verkligen till alla. Nu ser jag fram emot författarens nästa bok. Många plus++++++++
Betyg 5
2009-11-13 21:27
En kriminalroman som utspelar sig på västkusten.
Violinisten Beatrice Larsdotter förföljs av en stalker. En liten flicka mördas.
Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor blir inkopplade.
I början en ganska ordinär deckare, men den växer efter hand.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Skamvrån
 S. Sarenbrant
Ur aska i eld
 J. Rogneby