bokrecensioner boktips

Fallen ängel

Originaltitel: Hush Hush
Författare: Becca Fitzpatrick
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789176890080


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga.

För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det?

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.

Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

Fallen ängel är en mörk och romantisk berättelse som centreras kring konflikten mellan de odödliga. Becca Fitzpatrick har flyttat mytologin om de fallna änglarna från gamla bibliska referenser till våra dagar.Utdrag ur boken:
Jag kunde nästan höra hur Vee himlade med ögonen. "Jag tror att vi äntligen börjar närma oss dagens ämne. Sex."
"Nästan", sa coach McConaughy och höll upp ett finger. "Före sex kommer attraktion, men efter attraktion kommer kroppsspråk. Man måste förmedla budskapet 'Jag är intresserad' till en potentiell sexpartner, men inte rikigt så rättframt" Han pekade brevid mig.
"Okej Patch. Vi föreställer oss att du är på en fest. Det vimlar av tjejer i olika former och storlekar. Du ser blondiner, brunetter, rödhåriga och några med svart hår. Vissa är pratsamma medan andra verkar blyga. Du har hittat en tjej som passar in på dina önskemål - hon är attraktiv, intelligent och sårbar. Hur visar du att du är intresserad av henne?"
"Jag visar mitt intresse. Pratar med henne."
"Bra. Och så den stora frågan - hur vet du om hon är med på noterna eller om hon vill att du ska leta vidare?"
"Jag studerar henne", svarade Patch. "Jag listar ut vad hon tänker och känner. Hon kommer inte säga det till mig rakt ut, så jag måste vara uppmärksam. Vänder hon sig mot mig? Möter hon min blick och tittar sedan bort? Biter hon sig i läppen och leker med sitt hår, som Nora gör just nu?"
Ett skratt spred sig i salen. Jag lade ned händerna i knäet.
"Hon är med på noterna", sa Patch och stötte till mitt ben igen.
Jag trodde knappt att det var sant, men jag rodnade.
"Väldigt bra! Väldigt bra!" utbrast coachen och log brett.
"Blodkärlen i Noras ansikte vidgas och hennes hud blir varmare", sa Patch. "Hon vet att hon blir bedömd. Hon tycker om uppmärksamheten, men vet inte rikigt hur hon ska hantera den."
"Jag rodnar inte."
"Hon är nervös", fortsatte Patch. "Hon stryker sig över armen för att dra uppmärksamheten från ansiktet till sin figur, eller kanske sin hud.
Båda är starka försäljningsargument."
Jag höll på att storkna. Han skämtar, intalade jag mig. Nej, han är galen. Jag hade ingen erfarenhet av galningar, och det märktes. Det kändes som att jag hade ägnat större delen av vår tid tillsammans åt att stirra på Patch och gapa. Om jag inbillade mig att jag skulle kunna hålla jämn takt med honom, måste jag hitta en ny infallsvinkel.
Jag pressade handflatorna mot bordet, sköt fram hakan och försökte se ut som om jag hade någon värdighet kvar. "Det här är löjligt."

Medelbetyg: 4,13 (23 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallen ängel :
2010-08-17 17:51
Den här är värd mer än 5 poäng!! Det går inte med ord att beskriva hur bra den faktiskt är! Twiligt kan slängas i väggen efter man läst den här. Ärligt talat. Överträffade verkligen mina förväntningar.
Den gjorde att jag hade ett leende på läpparna innan jag somnade, fick pirr i magen.. känslan går inte ens att beskriva riktigt.
Inga nackdelar alls med den här.
Dessutom, det kommer en uppföljare. Jag är minst sagt överlycklig!
Betyg 5
2010-09-10 12:29
Jätte bra bok! var fast från första sidan och läste snabbt igenom den! Jag älskar karaktärerna och hela historien! men jag stör mig lite på att han fortfrande inte kan känna något i slutet.... Lite tråkigt...
Betyg 5
2010-09-10 22:46
En av dom bästa böckerna jag läst! Fängslande! Påminner lite om twilight (som också är jättebra!) men den här mörkare och är mer spännande. Inte lika förutsägbar heller. Man lever sig in i boken...man rodnar...får fjärilar i magen...man skäms på riktigt när det blir för pinsamt!! Det var svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa... Jag läste den engelska versionen "Hush hush", eftersom dom brukar vara bättre skrivna än den svenska översättningen, och den var lättläst. Toppbetyg!!
Betyg 5
2011-01-09 05:14
Jag är ett Twilight fan så lästa boken Frost för inte så länge sedan och var lätt besviken. Gillade inte hur de hamna i armarna på varandra PÅ EN GÅNG. Men men tänkte att jag även ger denna en chans. Mycket bättre än Frost men inte riktigt på Twilight nivå men den har en liten del av samma spänning. Kort ocg gott: denna bok är Twilight med en badboy Edward. Gillade Patch väldigt mycket. Dessutom måste jag berömma de grymt snygga omslaget!
Betyg 4
2011-02-18 09:47
En bra och spännande ungdomsbok. Jag tror jag gillar tanken om änglar bättre än om vampyrer men känner ändå inte att Becca Fitzpatrick gör ett bättre jobb än vad Stephenie Meyer gör. Läste att det tydligen ska komma två delar till, förhoppningsvis blir det bara bättre!
Betyg 3
2011-03-30 08:25
Den här boken blandar ungdomskärlek med det övernaturliga på ett alldeles fantastiskt sätt och jag kan inte annat än önska mig en egen Patch. Spänningen mellan karaktärerna kommer bra fram och storyn är bra. Jag kunde inte sluta läsa den och har beställt hem andra delen¨på engelska eftersom svenska översättningar alltid tappar mycket i känsla. Hoppas att den kommer på film. Min Patch är Ian Somerhalder - även om han egentligen är för gammal att spela rollen :)
Betyg 5
2011-05-29 14:15
Jag förväntade mig att den skulle vara som Twilight, men den var helt annorlunda än jag väntat mig. Boken tilltalar mig trots allt inte ett dugg. Prologen i boken var helt lysande, och jag längtade verkligen till resten av boken men blev tyvärr besviken.
Karaktärerna är tråkiga, det händer ingenting intressant, och karaktär beskrivningarna är inte den bästa.
Handlingen är en bra idé, men tycker inte författaren skapa den på ett bra sätt.
Betyg 2
2011-07-29 10:11
Jag fick den i julklapp, inte för att jag tyckte den verkade bra då - så mamma läste den före mig. Hon älskade den, och tvingade mig helt enkelt att läsa den. Så jag gjorde det.
Fallen ängel, kommer alltid stå som nummer ett på min favoritboklista! Jag ÄLSKAR den! Det är väl det enda man kan säga? Det är svårt att beskriva varför och så...
Men jag ger den ända en stark femma! Denna är absolut läsvärd! Mycket bättre än Twilight! ♥
Betyg 5
2011-10-27 19:49
Hm, det är ganska svårt att bedöma denna boken eftersom att jag inte riktigt vet ur vilken synvinkel jag ska bedömma den.
Men om jag börjar med att säga såhär: den var alldeles för lik Twilight. Inte bara det här med att kvinnliga huvudpersonen träffar en mystisk kille som är lite konstig och annorlunda och att hon sedan får reda på vad han är, utan just de små detaljerna som man inte lägger till egentligen. Som t ex: att båda två träffades på samma lektion, biologi. De satt båda bredvid varandra, båda två killarna ville från början döda deras offer men blev förälskade i dem i stället. Ja, ni fattar.
Och eftersom att jag läste Twilight först så måste jag säga att när jag läser denna så är det precis som att hon har härmat Stephanie Meyer lite (jag menar det kan ju inte vara en slump att just allt detta är likadant) fast å andra sidan så kan det lika bra vara Stephanie som har härmat Becca.

Men ifall vi bortser från det så kan jag säga att boken är väldigt bra och Becca har skrivit den bra och uttryckt sig rätt. Sedan är det det här med Patch, den mystiske Patch som jag tror att nästan alla tjejer blir lite förälskad i, han är så annorlunda mot vad killar i andra böcker brukar vara mot den de är kära i. Han är kaxig, hånfull och lite egoistisk och jag gillar det. Det sticker ut i mängden.
Så jag tänker ge denna boken en 4 eftersom ifall man bortser från allt det där jag skrev om Twilight så är den faktiskt väldigt bra. Får hoppas att fortsättning håller upp det.
Betyg 4
2011-11-04 17:25
Gud vilken bra bok, jag älskar den. Äntligen en bok med en kille som använder psykologi för att "locka till sig" en tjej. När jag hade läst klart den började jag direkt läsa om boken, så bra var den. På något sätt har boken lite förbjuden-kärlek tema. Boken har i alla fall den perfekta kärlekshistorien. jag tycker faktiskt den påminner lite om Stolthet & Fördom fast allt är lite ut & in- och bak & framvänt.
Betyg 5
2011-11-05 13:00
Jag trollbands från första sidan av denna fängslande bok - en mörk, romantisk berättelse om förbjuden kärlek. Hon (Nora) är människa, han (Patch) är en fallen ängel.
Betyg 5
2011-11-09 18:43
Jag förstod inte varför Nora blev kär i Patch. Han är ett riktigt rö**ål. Seriöst. Han är kontrollerande, manipulativ och på gränsen till att sexuellt ofreda Nora konstant. Hade en kille behandlat mig så hade jag ringt polisen inte hånglat med honom.

Men det fanns någon pervers charm över hela historien så den får 2, istället för en 1:a som den nog egentligen förtjänar. Kommer nog ångra mig och ändra det sen...
Betyg 2
2011-12-01 18:07
Denna bok var väldigt bra, den hade bra karaktärer och spänning, man vart uppslukad på en gång.

Att denna skulle vara som Twilight är ett skämt, denna bok hade allt som de böckerna saknade.

Fallen ängel hade den mystiska snygga främlingen som har attityd, kvinnliga huvudrollen som vågar skydda sig själv.

Denna får en fyra för jag väntade på något som aldrig kom, jag hade hoppas på mer drama mellan Patch och Nora, mer spänning som skulle byggas upp.
Betyg 4
2012-01-15 11:45
stundtals riktigt bra, men håller med övriga om att den ibland påminner för mycket om Twilight. Fast de är ändå så att man måste läsa vidare, så något trollbindande är de ju med det hela!
Betyg 3
2012-07-08 13:56
Kommer absolut läsa uppföljarna till den här boken. Synd bara att (vilket även andra lagt märke till) den var så lik Twlight! Det faktumet får mig att undra över hurpass bra fantasi Becca egentligen har. Jag menar hon har ju kopierat över halva bokens handling och praktiskt taget hela bokens grund från Stephenie Meyers böcker, vilket jag tycker är enormt synd.

Jag står och väger lite på betyget.. Är boken verkligen värd en 4:a? Jag tror inte det.. Nej, det får bli en trea. Den hade fått högre betyg om den inte var praktiskt taget kopierad.
Betyg 3
2013-10-20 12:30
Den här boken är superbra! Hela serien är så bra, det går inte att beskriva med ord. Det är den bästa ungdomsromanen/fantasy jag har läst! Becca Fitzpatrick beskriver personerna så bra, och det är svårt att inte bli lite småkär i Patch. Mystisk och (enligt mig från beskrivningarna i boken) supersnygg. Och den är definitivt värd mer än 5 poäng!
Betyg 5
2016-11-29 17:09
Älskade denna bok!!! Kan inte annat än att ge den 5/5
Betyg 5
2018-07-28 09:25
En bok som vänder sig till yngre läsare , det finns många böcker som även kan läsas av vuxna men inte Fallen ängel. Till skillnad från twilight böckerna som uppskattas av alla åldrar känns Fallen ängel barnslig. Huvudkaraktären Nora är paranoid och misstänksam, hela handlingen känns väldigt platt. Boken känns inte som om den är skriven av en seriös författare.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fallen ängel
Liknande böcker:
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Åh William
 E. Strout
Bittert hat
 L. Masterson
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Min perfekte man
 B. Ohlsson