bokrecensioner boktips

Skuggvarelser

Författare: Magnus Nordin
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9789163866777


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kärlek på liv och död - en riktig Romeo och Julia-story!


En tankeväckande rysare om främlingskap, första kärleken och skuggvarelser undertecknad Magnus Nordin - en spänningsförfattare som aldrig gör läsaren besviken.


Daniel bor med sin alkis-pappa i ett litet samhälle på norra Gotland. Alla känner alla i bygden. Ödehuset i byns utkant har de alla besökt någon gång och historierna om huset är många, den ena läskigare än den andra. Ingen vet vem den nya familjen som har flyttat in i ödehuset är. Spekulationerna börjar direkt. För visst är det något konstigt med de tre nykomlingarna. De är skygga, ser underliga ut och har sneda, bärnstensfärgade ögon. Var kommer de ifrån egentligen?
När Daniel ser Kira första gången är det kört; deras förälskelse är lika självklar som omöjlig. Det blir en intensiv och mystisk sommar fylld av gåtor, kärlek och död.

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggvarelser :
2010-08-14 21:28
En helt okej bok. Fast det är inte förren de 40 sista sidorna man rikigt sugs in. Vilket var synd. Den hade kunnat vara så mycket bättre.
Baksidetexten fick mig tro att det skulle vara djup, härlig kärlek.
Fast på den punkten är jag lite besviken. Den var inte så djup som jag trodde.
Annars var det bra beskrivning av karaktärerna och bra handling.
Dock känner jag inte riktigt att jag vill köpa uppföljaren till skuggvarelser, "Blodets röst". Men jag kan inte neka att jag är lite nyfiken på fortsättningen trots allt.. men bara lite.
3+
Betyg 3
2010-08-30 21:01
Usch. Den här boken verkade vara bra, men det visdade sig att den var på lika låg nivå som HUSET VID VÄGENS SLUT. Det hände typ aldrig någonting. Jag kanske läser fortsättningen ändå, bara för att jag då har läst alla Nordins böcker, plus att jag måste läsa DJÄVULENS MÄRKE, som jag har hemma. Men den här boken förtjänar ändå en tre då..
Jag fattar precis varför den här kom i ny utgåva. Den handlar om varulvar och Nordin passade på att få boken sedd när just varulvar är inne. Smart, men jag gillar inte boken ändå, speciellt mycket. fantasy e inte min grej..
Betyg 3
2011-12-18 12:18
Långtråkig i början, men blev bättre sen. Tyckte inte relationerna var särskilt realistiska eller spännande, samma sak gäller karaktärerna. Bra idé men tycker inte författaren lyckas få fram berättelsen. Men ska läsa fortsättningen senare, då jag hört att den ska vara bättre.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skuggvarelser
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen