bokrecensioner boktips

Prinsessan och mördaren

Författare: Magnus Nordin
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
ISBN: 9789170012907


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung man hittas vid en soptipp. Han lever, men knappt.
I stockholmsförorten pågår det vanliga livet: Markus är kär i Nina som är kär i Jajje, Teo skiter i skolan och Lenita hänger efter Jajje.
Men vad är det som händer under ytan? Hur nära inpå finns mördaren?


Medelbetyg: 3,82 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Prinsessan och mördaren :
2007-12-07 11:11
Prinsessan och mördaren är en riktigt spännande bok. Huvudpersonerna är Nina och Markus, som blir riktigt bra vänner när Nina har flyttat in till Söderbro dom byn hette. Många mord sker och Nina och Markus börjar blandas i dem på olika sätt.
Betyg 5
2008-11-04 17:55
Bokrecension

Författare: Magnus Nordin
Titel: Prinsessan och Mördaren

En tonårspojke hittas i en container på soptippen. Han lever.
Hur han kom dit och varför vet ingen. Efter att ha legat på sjukhus minns Fredrik knappt ingenting. Det enda han kom ihåg var att han var på en fest samma kväll och att han druckit ganska mycket.

Nina är nyinflyttad i ? Hennes familj har flyttat runt till många platser, dock endast av en anledning, att hennes pappas arbete ständigt förflyttas. Han är snickare.
Första dagen i skolan får Nina en fadder som ska visa och hjälpa henne runt i en månads tid. Hon heter Lenita och verkar mycket trevlig, anser Nina. Men hon ändrar sig snart.
Lenita är inte alls den hon utmärker sig att vara, utan istället är hon en elak tonårstjej som bara är ute efter att vara omtyckt.
Istället fastnar Nina för sin granne Markus. Han är snäll men rätt så tillbaka dragen. Hon kan absolut inte förstå varför han umgås med klassens bråkstake, Teo. Men Markus och Nina finner snart varandra, och en ganska stark vänskapsrelation binder dem stadigt samman.

Lenita som försöker bidra till att vara en så bra fadder som möjligt åt Nina bjuder henne på sin födelsedagsfest. Nina tar med sig Markus, som i sin tur lovat Ninas pappa att följa Nina hem till dörren efter festens slut. Istället blir han vittne till en mycket betydande sak.
Vad gjorde Ninas pappas bil, mitt ute i skogen, nästan hemma hos Lenita, när han precis innan de tagit farväl och gett sig av till festen sagt att han inte kunde hämta henne ikväll, eftersom han hade mycket att stå i.

Jajje, som är ortens stjärna, och Lenitas ’’pojkvän’’ (enligt henne) blir istället stört förälskad i Nina, och hon tycker om honom också. De träffas första gången på festen och blir sedan tillsammans. Efter det träffas de och umgås hela sommarlovet.
När skolan börjar igen har ett mord hunnits begå, i den lilla orten. En 21-årig kille, Niklas, hittas mördad nästan precis utanför Lenitas hus, och man pratar om att kroppen legat ända sedan samma kväll som Lenitas fest var.
Det konstiga är att Ninas pappa anställde honom någon månad innan mordet, har han något med den mördade att göra?

I skolan går allt lugnt till. Deras nya lärare Walle är strikt och har bra disciplin på eleverna, eftersom de tidigare knäckt lärare som sjukskrivit sig. Ingen tycker direkt om honom. De påstår att han är för sträng och de flesta tycker han fjäskar lite för Lenita, även om hon själv hatar honom.

Fredriks minne börjar klarna. Han hamnar i en liknande situation efter ett och ett halvt års instängdhet nere i källaren.
En kväll ska han bara cykla en runda, då en man i en parkerad bil frågar honom efter vägen.
Det var precis så ’’mördaren’’ hade gjort. Fast sedan hade han frågat om han ville ha skjuts hem. Han hade först tackat nej, men hade sedan ångrat sig, då han insett att han inte ville sova på en soffa hemma hos kompisen som hade fest.
Mannen hade lurat i honom lite Cola, så han skulle få bort spysmaken, efter spyattacken han fått minuterna innan han upptäckt bilen som stod parkerad i mörkret. I flaskan var det blandat med Cola, sömnmedel som gjorde att han somnade. När han vaknade befann han sig vid soptippen lång hemifrån åt helt motsatta hållet.
Nu skulle han söka upp mannen som gjort allt detta mot honom, som gjort att han suttit inne i källaren i ett och ett halvt år och inte kunnat gå ut, för att vara rädd att det hände igen.
Fredrik kom ihåg hur mannens ansikte sett ut och började skissa ner på ett papper.
Han ger sig av för att försöka hitta mannen, och han knackar dörr. Tillslut är det någon som påstår att han köpt mannens bil och Fredrik får förre ägarens namn och personnummer. Spåren leder honom till Stockholmstrakten.
Innan Fredrik hittat sitt offer begås ännu ett brott i den lilla orten. Kroppen hittas utanför skolan, vid en uttorkad bäck. Den mördade är Jajje.
Alla spår leder till Ninas pappa, men är han verkligen mördaren? I alla fall så bär han på en hemlighet.


Jag tycker att boken var relativt bra, dock lite rörig.
Men den hade en snabb handlig och man kastades rakt in i situationen.
I början kan den tänkas vara rätt så barnslig, och väldigt lätt läst, men längre fram i mitten vänder det och blir genast till en mer spännande och dragande bok.
Författarens sätt att göra boken till både en barn- vuxenbok i samma är mycket bra!
Samtidigt som den är lättläst får man en djup inblick i hur det verkliga runt ikring oss kan vara och man får en bra skildring av hur det kan se ut att vara tonåring.
Det är inte den bästa bok jag läst, men jag klassar den ändå som mycket bra!

//Nessiim
Betyg 5
2009-08-16 20:40
Jag tycker att boken var bra! Det var spänning,romantik och mysterium i den,vilket var bra! Det lite tråkiga var bara att man inte kunde lista ut VEM som igentligen var mördaren,man fick liksom inga "ledtrådar" om man säger så. Utan VIPS så var DEN mördaren!
Annars var det en bra bok men kanske lite tråkig ibland. Den var också full med "överaskningar" vem som helst kan bli mördad!
Betyg 4
2010-01-08 20:44
Lite långtråkig ibland - i alla fall från andra kapitlet och en del framåt - men sjävla handlingen var jättebra! Den var - precis som i alla av Magnus Nordins böcker - mest spännande i slutet.
Betyg 4
2010-05-05 17:34
kan vara lite långtråkig ibland, den är mest spännande i slutet. Man tror att man vet vem mördaren är, men det lustiga är att det inte är han ...
Betyg 3
2010-11-11 00:14
jag förstår inte riktigt hur får man reda på att läraren är mördaren ?
Betyg 3
2011-01-21 23:10
Grymt bra och spännande bok!
Sträckläste den och kunde inte lägga ifrån mig den alls under de sista kapitlen. Magnus nordin är mästare!

Superbra rakt igenom, man tröttnar aldrig! Läs den!
Betyg 5
2011-11-20 22:22
Det var inte den bästa boken jag har läst men absolut inte den sämsta. Det var spännande nästan hela tiden och den var aldrig jättejobbig och läsa. Men om jag inte var tvingad att läsa den, vilket jag var, skulle jag aldrig läst hela, den är nog inte riktigt min typ av bok. Boken var bra men när jag läste den ville jag hela tiden göra något annat än just att läsa den här boken, jag var rastlös. Boken fånga inte mig.
Betyg 2
2011-11-22 20:11
Bra bok! Hade allt jag ville ha och läsa om!
Betyg 4
2013-10-15 18:37
Boken var helt okej, var lite långtråkig i början men i slutet så blev det riktigt spännande.
Betyg 4
2013-10-20 12:16
Jag tyckte 'Prinsessan och mördaren' Var riktigt bra. Spännande och svår att slitas ifrån. Skulle gärna läsa den igen!
Betyg 4
2015-09-29 09:03
Jag ger den en 4:a:)
Betyg 4
2015-10-16 11:01
dåligDirektlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Prinsessan och mördaren
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir