bokrecensioner boktips

Djävulens märke

Författare: Magnus Nordin
Genre: Ungdom
Ämnesord: mord, historia, kärlek, spänning, ungdom, äventyr, häxor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789163864964


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den nya vikarien är märklig. Hennes ögon ändrar plötsligt färg, hon överlever klass 9c - värstingklassen och hon får eleverna att satsa hela sin själ på sin framtid.
Hon lyckas också med något som ingen annan någonsin har gjort - fått Jonathan, den stökige killen med bakgrunden, att skärpa sig ordentligt och fokusera på skolan.
Läraren Hanna märker att något är konstigt med Malin och sedan börjar mette- och NO- läraren Fredrik snoka efter information om vem vikarien egentligen är. Han hittar intressanta saker.
När klassen är på utflykt ser Ella något som avgör saken. Men Jonathan minns inget efteråt, när han själv var där, men Ella såg honom tillsammans med varelsen.
En kamp mellan ondskan och gott börjar - och det är bara Ella som kan rädda skolan, sig själv och klasskamraterna.

Samtidigt får eleverna/ ungdomarna sina vanliga problem och läraren Fredrik undrar vad det är mellan honom och "Mi-Chan" som brukar vilja prata med honom på MSN, som är mer än tio år yngre än honom själv och hur kommer det påverka honom och resten av skolan?
Medelbetyg: 3,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Djävulens märke :
2010-11-05 20:52
Den var bra, läste ut den på två dagar ( jag läser alltid segt, kan nt läsa så snabbt) och den var 500 sidor.
Jag tänkte faktiskt aldrig på att den var för lång när jag läste.
Men jag fattade inte det näst sista kapitlet... Hur gick det för Hanna och Fredrik. Jonathan och Ella borde ju bli tillsammans tycker jag:)
Men de första hundra sidorna va sega, hela boken var seg samtidigt som den gick framåt för fort..
Om man fick välja någon favoritkaraktär skulle jag välja Fredrik:P och sen Jonathan
Jag fatta inte riktigt varför bokens titel blev som den är... det var lite fööör diskret, men jaja :)
Betyg 4
2011-12-18 15:14
Boken kändes okej hela vägen fram till slutet, då blev jag ett frågetecken. Jag fick aldrig klart för mig vad som egentligen hände.
Betyg 2
2012-01-09 18:56
Den var väl okej men efter hand blev den lite utdragen, som om författaren inte hade nån motivation att skriva boken. Inte dålig alls men inte någon bok jag någonsin skulle köpa, jag gillar den inte heller direkt och tycker inte att den är så värst läsvärd. Helt enkelt inget för mig!
Betyg 3
2012-03-18 15:02
Boken började bra, riktigt spännande och allt sådant men sedan föll den ganska platt i slutet. Då började karaktärerna kännas för perfekta ibland och allt lite för uträknat. Ingenting gick fel och för många handlingar var intuitiva. Det var bättre i början eftersom man då fick följa karaktärernas tankegångar och deras reaktioner på saker som hände i deras omgivning. Dock tycker jag att det är en läsvärd bok, särskilt om man är lite trött på alla klassiska kärleksböcker men inte vill sitta med en trist filosofibok i knäet.
Betyg 3
2013-10-20 12:25
Den var bra och spännande. Lite seg i början men efter några sidor var man som fast. Hade svårt att slita mig och vill bara läsa den om och om igen!
Betyg 4
2016-05-03 09:06
Djävulens märke är en bok om unga vuxna, den utspelar sig på en gymnasiumskola. Jag läser mycket och är försiktig med att läsa unga vuxna böcker då de är ofta för lätta och ger mig ingen läsupplevelse. Så var det inte med djävulens märke, den är lättläst men inte simpel , jag drog genast med i handlingen. Att läsa djävulens märke är som att titta på serien Vampires diare ,man vet att man är för gammal för den men man kan inte låta bli att helt få in i handlingen.
Stark 3 i betyg
Betyg 3
2019-03-06 17:23
Här träffade författaren rätt! Fem sidor, sedan var jag såld. Genom hela boken får man spänning, mysterium och läsglädje. Jag älskar böcker av de övernaturliga inslaget men som inte överdriver det så att de blir barnsligt och tråkigt. Magnus har hittat den perfekta balansen i denna bok. Man får också läsa om lite vardagliga problem som gör att det går att finna en verklighet att relatera till.
Om du vill läsa en bok som har spänning med anknytningar till den historiska verkligheten och som är skriven med ett bra flyt och språk så rekommenderar jag denna bok starkt. Lättläst och lagom lång var den också så den passar såväl nybörjare som erfarna sidovändare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Djävulens märke
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold