bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Eldvittnet
Hypnotisören
Kaninjägaren
Lazarus
Playground
Sandmannen
Stalker
Liknande böcker:
Blodsband
 I. Hedström
The Drop
 D. Lehane
Felsteg
 M. Adolfsson
Aldrig glömma
 B. Peruzzi
Ingen lämnas kvar
 D. Öhrlund
Kärlek börjar med mord
 M. Willander
Lyckta dörrar
 F. Mellvig
Despotens dotter
 A. Lignell
vår man i shanghai
 Å. Lantz
Dödligt arv
 K. Lindgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPaganinikontraktet

 
Författare: Lars Kepler
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170018831
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.


Medelbetyg: 3,77 (35 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Paganinikontraktet :


h. 2010-07-06 22:38
njae.. lite besviken blev jag nog. visst det är högt tempo, den är helt ok skriven men njaee.. inte alls i samma klass som hypnotisören. tyvärr.
Betyg 3

Rosa 2010-07-22 14:16
En välskriven och spännande uppföljare till Hypnotisören. Jag var måttligt förtjust i Hypnotisören men blev glatt överraskad av Paganinikontraktet som var riktigt bra.

Det jag saknar är ett mer distinkt porträtt av huvudpersonen Joona Linna som jag inte alls kommer in på livet.

Tempot är högt och handlingen är rafflande. Bra!
Betyg 5

Uffeman 2010-08-10 19:21
Det här är i huvudsak en riktigt bra deckare. De första två tredjedelarna är faktiskt lysande, men den sista tredjedelen sänker helthetsintrycket något. Språket är målande och distinkt. Det har gjorts en hel del research för att kunna briljera med tekniska förklaringar. För en helt oingvigd funkar det säkert kanon. Men de som har kunskaper inom områden som beskrivs kan säkert ganska lätt hitta sprickor. Utan att avslöja för mycket kan jag nämna att man påstår att en mobiltelefon i en kombinerad restaurang/konsertlokal kunde ta ett knivskarpt foto där både förgrund och bakgrund är så pass skarpa så att det går att se fingersättningen på orkestern i bakgrunden. Det skärpedjupet verkar osannolikt, ens om de suttit i en fullt upplyst tv-studio och de ätande satt på scenen och åt. Fast inte mer än någon meter från orkestern. Det är bara ett exempel. I slutet blir bristerna fler och historien mer rak med mindre finess. Men totalt sett är det en spännande och läsvärd bok. Det gäller att bortse från verkligheten och ge sig hän. Då fungerar det bra.
Betyg 4

PennTroll 2010-08-10 22:10
En tät och spännande deckare med många actionscener a'la Hollywood (skulle med rätt crew göra sig mycket bra på film). Fördjupar mig med nöje i Joona och håller definitivt med om att man vill veta mer. Visserligen är det starkt fokus på flera karaktärer i boken, vilket jag uppskattar, men lite mer djup vill jag ha på min Joona.

Om inte handlingen hade varit något svag på några få ställen hade det varit en rak 5:a, rekommenderas så klart varmt ändå. Uppskattade det någorlunda öppna slutet och hoppas på fler böcker i serien.
Betyg 4

Lovisa95 2010-08-11 19:03
En possitiv överraskning! Mer spännande och något mer trovärdig än Hypnotisören. Jag gillar att man får lära känna Joona Linna lite bättre.
Väldigt lättläst trots tjockleken.
Boken har precis som hypnotisören sina brister (även om de är färre), alla detaljer känns inte riktigt trovärdiga.
Annars en jättespännande bok, jag ser redan fram emot fler böcker.
Betyg 4

mira81 2010-08-23 13:46
Tycker denna 2:a bok av Lars Kepler inte är så bra. Kanske för att förväntningarna var för stora efter succéboken Hypnotisören.
Kommer aldrig riktigt in i handlingen eller i karaktärerna.
Den känns opersonlig och ointressant.
Betyg 3

Dollyspipa 2010-10-01 19:36
Tyckte väl att den var bra.
Betyg 3

Freddi 2011-01-01 10:45
Några märkliga självmord, som snart visar sig vara mord, är uppstarten för Joona Linnas nya fall. När man kopplar samman morden hittar man en röd tråd som slutar vid ett fotografi med några människor på: människor som alla är internationella politiker och vapenhandlare. Egentligen inget konstigt - bortsett från att någon mördat flera människor för att hindra fotot att spridas.

En klar förbättring från debutboken Hypnotisören. Här hittade jag karaktärer som jag brydde mig om med konflikter som, även om de var udda, kändes trovärdiga. Storyn var egentligen överdrivet fantastisk, men även den köpte jag på ett sätt som jag inte alls gjorde i förra boken. Framförallt innehåller Paganinikontraktet en samhällskritik som leder mina tankar till förre ärkebiskopen K.G Hammars livslånga kamp mot internationell vapenhandel där Sverige är en av världens tio största exportörer. Större än Kina! Det är grunden till bokens konflikt och även temats patos. Det känns att boken är skriven med syfte att förmedla något och inte bara använda världens vapenhandel som en plattform för att berätta en spännande historia. Paganninikontraktet vill berätta något mer.

Jonas Malmsjö läser in boken med full tillfredställelse.
Betyg 4

sgs 2011-01-03 23:21
En oerhört rafflande, spännande och bra bok om fullkomligt hänsynslösa vapensmugglare som inte skyr några medel för att genomföra sina affärer.
Boken är tjock men går väldigt snabbt att läsa, genoma att handlingen drivs framåt med korta kapitel rappa kapitel och spänningen hålls vid liv från allra första början och igenom hela boken.
Jag gillade inte alls författarparets förra bok, men denna ger jag toppbetyg.
Betyg 5

Ninni_1960 2011-01-23 23:03
Den här boken var verkligen bra! Bättre än första boken med Joona Linna, Hypnotisören.
Det var fart och det hände saker hela tiden och den var spännande.
Ser fram emot fler böcker av Kepler.
Betyg 5

Sonja 2011-03-29 19:25
Spännande story med oförutsägbara men ändå inte hlet orimliga vändningar. Researchen bakom denna bok gjordes nog inte i en handvändning, och det ger ju också extra poäng till handlingen när den kan byggas på fakta, även om det är en fiktiv berättelse. Kepler ser till att hela tiden hålla läsaren i spänning utan att tappa personporträtten. Defintivt läsvärd.
Betyg 4

aldebaran 2011-08-10 09:17
En bra uppföljare, som trots att jag upplevde den som spännande och fångande ändå var trög att ta sig igenom, vilket drar ner betyget till en stark 3:a.
Betyg 3

Phenomena 2011-11-06 11:43
Tempot är högt. Spännande och underhållande.
Bok nummer två om kriminalkommissarie Joona Linna.
Betyg 3

anette.lenander 2011-12-27 17:53
Mycket spännande bok den var spännande från första början.Den var lite bättre än hans första bok tycker jag.
Betyg 5

kali05 2012-02-25 11:12
Två mord sker samtidigt, en generaldirektör hittas hängd i sin våning och en kvinna hittas på död på en övergiven båt, som driver omkring i skärgården.
Joona Linna skärpt kriminalkommissarie blir inkopplad på fallen. Han ser vad inte andra ser och kommer med bra idéer om hur problemen skall lösas.
Det är korta kapitel och det är mycket action, men handlingen känns bitvis ganska överdriven.
Trots allt är boken lättläst, intressant och slutet var väldigt spännande.
Betyg 3

kirja 2012-08-17 21:07
Parets första bok "Hypnotisören" var en annurlunda och bättre deckare än de jag läst tidigare i samma genre. Den fångade direkt och höll mig fången. När jag läste "Paganinikontratetet" hände samma sak. Nu ser jag fram mot "Eldvittnet" som snart kommer ut som pocket.
Betyg 5

kirja 2012-08-17 21:07
Se ovan.

Otimala 2012-09-23 13:11
Helt klart har det gått framåt sedan Hypnotisören. Här flyter historien på i ett mer jämnt tempo, och det är inte så lite som händer. Jag tycker också att både språk och person- och miljöskildring känns bra, och det är onekligen svårt att lägga ifrån sig boken. Joona Linna börjar bli en ny favorit bland alla kriminalare i litteraturen.
Betyg 4

Anfield 2012-10-04 12:50
En toppen bok !
Betyg 5

Bokhållaren 2012-10-27 17:36
En tät högklassig spänningsroman. Korta kaptitel driver handlingen framåt. Extrapoäng för hur det musikaliska temat hanteras.
Betyg 4

koala_75 2014-11-18 16:43
Fint tidsfördriv spännande och med snabbt tempo.
Betyg 4

hencka 2015-03-10 18:14
Min första Kepler-roman. Jag var imponerad i början eftersom berättelsen hade bra driv med korta snärtiga kapitel som små cliffhangers. Men det blev rätt svulstigt och överdrivet,bitvis väldigt konstruerat. Action och våld på bekostnad av trovärdighet. Ger den dock en stark trea.
Betyg 3

Rihanna 2016-02-26 17:29
Boken är spännande, verkligen och mystiken finns där hela tiden. Dock begravs det ibland i ointressanta partier i boken och jag tycker boken blir för detaljerad typ. Jag ger upp i perioder att vilja läsa boken. Boken kommer ikapp sig efter en stund, men boken är inget märkvärt.
Betyg 2

bonadea 2017-11-14 13:46
Min första Kepler bok och inte den sista. Jag är ingen deckare fantast men då det har pratats om Lars Kepler blev jag nyfiken. Jag gillar dessa korta kapitel som gör att boken är lätt läst. Bra handling, våldsam och spännande. Jag kommer läsa fler böcker av Kepler.
En stark 3 i betyg
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Paganinikontraktet


  Köp boken som film på cdon: