bokrecensioner boktips

Stalker

Författare: Lars Kepler
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789100136741


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.
Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.
Medelbetyg: 4 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stalker :
2014-11-03 23:44
Det här är Keplers senaste bok. Oj vad efterlängtad den varit. Köpte den första dagen.
Den va absolut bra. Gav den full pott! Men kanske var den lite väl lång i sin historia hade gärna läst mera om karaktären Joona Linna. Nu är det bara att vänta på nästa...
Betyg 5
2014-11-23 23:29
Det här är den bästa jag har läst på flera år. Så spännande, kuslig och kittlande. Person- och miljöbeskrivningarna är otroligt bra. Det känns som att en film spelas upp framför ögonen. Karaktärerna beter sig ibland som seriefigurer och superhjältar, men är trots det fullständigt trovärdiga. Mästarklass!
Betyg 5
2015-01-03 17:52
Ja den är lika bra som de andra
Betyg 4
2015-01-22 18:55
Språket och berättartekniken är som vanligt av världsklass, men den här boken är lite mer våldsam och det är jag inte lika förtjust i. Upplösningen är lite utav ett anti-klimax. Det känns lite ologiskt och långsökt. Men totalt sett en mycket bra bok.
Betyg 4
2015-02-02 10:40
Mycket Bra
Betyg 5
2015-05-24 13:15
Mycket bra driv så att jag sträckläste boken de 200 första sidorna. Väl uppbyggt och spännande, även om det blev mycket orimligheter och frosseri i våld. Mot slutet påminde det mest om en splatterfilm, vilket drog ned betyget. Ger den trots allt en svag fyra.
Betyg 4
2015-09-27 16:10
Som de andra böckerna i serien är denna fantastistiskt spännande från de första sidorna till slutet. Det kanske går lite till överdrift ibland, och personerna, särskilt Joona Linda, är lite väl mycket superstar.

Betyg 5
2015-11-27 19:51
Det här var den bästa bok som kepler har skrivit.Jag ville inte lägga i från mig boken någongång.Jag ser fram emot nästa bok.
Betyg 5
2016-01-16 01:12
Bestämde mig för att försöka läsa lite fler typer av böcker och inte bara självbiografier.
Startade med denna bok.
Den var bra och spännande. Inte så pass spännande så att man ville veta mer och mer som jag vill med böcker som är verklighetsbaserade. Men den var ändå helt okey.
Det tar väl ett tag att vänja in sig i låssasvärden.
Men för de som oftast läser deckare och den typen av böcker, kan jag tänka mig att de verklige skulle gilla denna boken.
Betyg 4
2016-03-20 09:53
Trovärdigheten i denna bok ligger nog nära noll-punkten. Författarna har ett märkligt sätt att skriva. Tynger (vilket säkert inte är meningen) med en massa ovidkommande detaljer. Boken skulle kunna kortas med en tredjedel utan att man skulle missa något i handlingen. Boken blev riktigt jobbig att ta sig igenom till sist. Det märks också att författarna vill briljera med kunskap, främst inom det medicinska området. Men det tillför inte heller någonting av värde. Konversationen mellan olika personer är stundtals väldigt högtravande. Vet inte författarnas bakgrund men det känns som överklass lång väg. Ber om ursäkt om det är fel.
Betyg 2
2016-03-21 22:45
Hade stora förhoppningar om denna bok. Förhoppningar som tyvärr inte infriades. Var inte så spännande som jag förväntat, kändes sämre än de övriga böckerna i serien. Fängslade mig inte alls.
Bok nummer fem.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stalker
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly