bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerChampagneflickan

 
Författare: Caroline L. Jensen
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789185801602
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Champagneflickan en svensk strippa berättar är den sanna historien om hur en ung svensk kvinna på grund av olyckliga omständigheter hamnar i sexindustrin i Köpenhamn och försörjer sig som strippa, ända till dess att en av hennes arbetskamrater blir brutalt mördad. Det är en nyanserad och inträngande skildring av en verklighet som omges av både många fördomar och romantiska föreställningar. Här får vi veta hur det verkligen är att arbeta på en strippklubb och umgås med personer i den undre världen.

Champagneflickan är ett i allra högsta grad levande vittnesmål av en sann överlevare. Det är med stor berättarglädje och befriande självdistans som Caroline Jensen ger oss sin historia om den hisnande korta färden från tryggt svenskt vardagsliv till den utsatta tillvaron i den danska porrbranschen. Det här är ingen sensationstext, utan verkligheten så som den upplevdes av en som var där.

CAROLINE JENSEN är född 1978 och har varit balettdansös vid Malmö stadsteater, sångerska, universitetsstuderande, strippa, diskjockey och mycket annat. Detta är hennes första bok

Medelbetyg: 1,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Champagneflickan :


bonadea 2010-06-23 00:35
Jag tycker om att läsa historier om folks olika,annorlunda livsöden därför kastade jag mig över champagneFlickan. Men tyvärr så gjorde den mig besviken även om Carolines berättelse upplevs som ärlig och att hon försöker vara rättvis när hon beskriver Köpenhamns strippliv från sin egna erfarenheter så är boken mager.
Jag har även svårt att tycka om Caroline och kan inte låta bli att döma henne för hur hon reagerade under händelsen i slutet av boken som kostade en ung flickas liv.
Tyvärr är boken skriven på ett tråkigt sätt och mycket av historien som hade kunnat bli mer intressat går förlorad.
Betyg 2

Rita72 2010-10-06 17:31
En mycket pinsam historia full av motsägelser, grandiosa beskrivningar av sig själv tillsammans med en sorglig brist på självinsikt.
Jensen skriver bl a att hon fick bättre självförtroende av att strippa, männens uppskattande blickar hjälpte henne att känna sig mer kvinnlig. Samma män som köper sex av hennes medarbetare (för Jensen själv stod, som enda strippa i gemet, över prostitution) och som enligt Jensen själv struntar i vem de ser på, så länge det är ett par nakna bröst.
Hade jag inte fördomar om strippor innan så...
Jensens egna kvinnosyn, syn på jämställdhet och insikt om hur sexindustrin påverkar denna syn hos många människor finns helt enkelt inte.
Den utlovade självdistansen lyser med sin frånvaro, eller som Jensen själv uttryckt det som svar på en annan recension:

"Caroline är vackrast, smartast, mest utbildad och bäst,"
"Det är korrekt uppfattat. Blir lätt så när en sociopat ska skriva boken om sig själv." Hämtat från Bokmania.

Jag blev intresserad efter att ha läst recensionen men jag borde ha nöjt mig med just det; att läsa en usel recension av den.
Jag brukar ALDRIG skriva dåliga recensioner, tycker att det är taskigt och meningslöst men den här boken gjorde mig arg och trött om vartannat. Enda trösten. och helt klart förklaringen till denna dåligt skrivna, pinsamma story är att Jensen enligt egen utsaga alltså är sociopat. Ska jag vara snäll, vilket jag oftast är, så får jag väl tillägga att detta var Jensens första bok. Kommer jag att läsa fler? Kanske det.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Champagneflickan


  Köp boken som film på cdon: