bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Brinnande Livet
För mycket lycka
Nära hem
Liknande böcker:
Solnedgång och andra n..
 I. Babel
Noveller för Världens..
 I. Edelfeldt
Huset Araucaima
 A. Mutis
Mannen på vinden och a..
 O. Wikström
En dåres anteckningar
 N. Gogol
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Berättelser från vår gata
 N. Mahfouz
Att titta ut genom fön..
 O. Pamuk
Sista dagen av ensamhet
 P. Jaskoviak
Dublinbor
 J. Joyce

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKärlek vänskap hat

 
Originaltitel: Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage
Författare: Alice Munro
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789173893671
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alice Munros böcker älskas av läsare och kritiker över hela världen. Hon har belönats med flera litterära utmärkelser, sommaren 2009 fick hon Man Booker International Prize, den finaste utmärkelse en författare kan få vid sidan av Nobelpriset.

Medelbetyg: 4,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärlek vänskap hat :


helix 2010-06-18 13:22
En samling mycket bra noveller. Jämfört med "Nära hem", som är en best-of, saknas lite i "Kärlek vänskap hat". Men trots att boken i mångt och mycket handlar om RELATIONER gillar jag de flesta novellerna väldigt mycket. Kanske är det det att Munro lyckas överraska i sina beskrivningar av livet, men det är tämligen lågmälda överraskningar, inga skruvningar som ställer allt på ända precis.
Men man bibehåller intresset hela tiden.
Betyg 4

gun 2012-04-18 11:11
Boken är en novellsamling och innehåller: Kärlek, vänskap, hat. Flytande Bro. Släktklenoder. Tröst. Nässlor. Ett hus i modern stil. Det man minns. Queenie. Björnen sover.

Den första berättelsen *Kärlek, vänskap, hat* handlar bl.a om en kvinna som tror att en man är intresserad av henne och hon skickar möbler till honom och reser själv efter. Det visar sig att mannen inte har en aning om varför hon kommer. En mycket intressant novell som visar att fastän man blir lurad så kan det bli något bra av det ändå.
Den sista novellen *Björnen sover* beskev demens mycket bra. Jag tyckte berättelsen var mycket läsvärd. . Övriga noveller uppskattades också.
Betyg 5

d@ddydj 2013-12-27 15:30
Jag har tidigare undvikit novellsamlingar, eftersom jag konstigt nog ansett att de har lägre status än romaner. Men det var innan jag kom i kontakt med Alice Munro.

I "Kärlek Vänskap Hat" får Alice Munro mig på några sidor att känna en ångest som sträcker sig i flera dagar. Berättelserma är egentligen vardagliga, och likaså känslorna, men det är just det som gör att man kan relatera till det. Man tvingas att konfrontera sig själv, något som inte alltid är lätt.

Förutom den första novellen som var sisådär, är de övriga mästerverk. Det känns inte som att man läst ut en novell, utan som att man har klivit in i en människas liv och fått vara med och uppleva tillsammans med dem. Det här blir verkligen inte min sista novellsamling av Alice Munro.
Betyg 5

sarahallin 2013-12-28 11:33
Jag har inte varit något stort fan av noveller tidigare, men blev verkligen positivt överraskad av denna bok! Berättelserna är inte så pass korta att man inte hinner komma in i dem, utan det är tvärt om så att man slungas in i historien redan på första sidan och sedan blir man lika besviken varje gång en novell tar slut. Beskrivningarna är fantastiska, hela boken är otroligt vackert skriven och jag förstår verkligen varför hon tilldelades Nobelpriset! Nu vill jag bara läsa mer av Alice Munro.
Betyg 5

urok2 2019-12-22 09:39
En mycket bra samling. Små vardagsnära historier klädda i ett vackert språk. Kort sagt; en novellsamling som gör dagen lite mindre grå.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kärlek vänskap hat


  Köp boken som film på cdon: