bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Brinnande Livet
För mycket lycka
Nära hem
Liknande böcker:
Jultomtens underbara b..
 A. Lindgren
Dear Husband
 J. Oates
Det där som nästan kvä..
 C. Ngozi Adichie
Handbok för städerskor
 L. Berlin
Julsagor
 R. Lagercrantz
Spänning i juletid
 A. Dahl
Smutstvätt: 26 berätte..
 C. Bukowski
Mina första kärlekar
 I. Klima
Tre deckare
 C. Läckberg
Sven Sederströms sagor
 M. Eriksson (red.)

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Kärlek vänskap hat

 
Originaltitel: Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage
Författare: Alice Munro
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789173893671
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Alice Munros böcker älskas av läsare och kritiker över hela världen. Hon har belönats med flera litterära utmärkelser, sommaren 2009 fick hon Man Booker International Prize, den finaste utmärkelse en författare kan få vid sidan av Nobelpriset.

Medelbetyg: 4,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärlek vänskap hat :


helix 2010-06-18 13:22
En samling mycket bra noveller. Jämfört med "Nära hem", som är en best-of, saknas lite i "Kärlek vänskap hat". Men trots att boken i mångt och mycket handlar om RELATIONER gillar jag de flesta novellerna väldigt mycket. Kanske är det det att Munro lyckas överraska i sina beskrivningar av livet, men det är tämligen lågmälda överraskningar, inga skruvningar som ställer allt på ända precis.
Men man bibehåller intresset hela tiden.
Betyg 4

gun 2012-04-18 11:11
Boken är en novellsamling och innehåller: Kärlek, vänskap, hat. Flytande Bro. Släktklenoder. Tröst. Nässlor. Ett hus i modern stil. Det man minns. Queenie. Björnen sover.

Den första berättelsen *Kärlek, vänskap, hat* handlar bl.a om en kvinna som tror att en man är intresserad av henne och hon skickar möbler till honom och reser själv efter. Det visar sig att mannen inte har en aning om varför hon kommer. En mycket intressant novell som visar att fastän man blir lurad så kan det bli något bra av det ändå.
Den sista novellen *Björnen sover* beskev demens mycket bra. Jag tyckte berättelsen var mycket läsvärd. . Övriga noveller uppskattades också.
Betyg 5

d@ddydj 2013-12-27 15:30
Jag har tidigare undvikit novellsamlingar, eftersom jag konstigt nog ansett att de har lägre status än romaner. Men det var innan jag kom i kontakt med Alice Munro.

I "Kärlek Vänskap Hat" får Alice Munro mig på några sidor att känna en ångest som sträcker sig i flera dagar. Berättelserma är egentligen vardagliga, och likaså känslorna, men det är just det som gör att man kan relatera till det. Man tvingas att konfrontera sig själv, något som inte alltid är lätt.

Förutom den första novellen som var sisådär, är de övriga mästerverk. Det känns inte som att man läst ut en novell, utan som att man har klivit in i en människas liv och fått vara med och uppleva tillsammans med dem. Det här blir verkligen inte min sista novellsamling av Alice Munro.
Betyg 5

sarahallin 2013-12-28 11:33
Jag har inte varit något stort fan av noveller tidigare, men blev verkligen positivt överraskad av denna bok! Berättelserna är inte så pass korta att man inte hinner komma in i dem, utan det är tvärt om så att man slungas in i historien redan på första sidan och sedan blir man lika besviken varje gång en novell tar slut. Beskrivningarna är fantastiska, hela boken är otroligt vackert skriven och jag förstår verkligen varför hon tilldelades Nobelpriset! Nu vill jag bara läsa mer av Alice Munro.
Betyg 5

Skriv egen bokrecension till Kärlek vänskap hat

 


Köp boken som film på cdon: