bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Brinnande Livet
Kärlek vänskap hat
Nära hem
Liknande böcker:
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Misstag i Moskva
 S. De Beauvoir
Kattmänniska: och andr..
 K. Roupenian
Fornnordiska sagor
 .
Solnedgång och andra n..
 I. Babel
Noveller för Världens..
 I. Edelfeldt
Huset Araucaima
 A. Mutis
Mannen på vinden och a..
 O. Wikström
En dåres anteckningar
 N. Gogol

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFör mycket lycka

 
Författare: Alice Munro
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173893725
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För mycket lycka består av tio nyskrivna hudnära berättelser. Alice Munros humanism är unik, hon har hyllats världen över för sin förmåga att beskriva livsöden med en ojämförlig värme. 2009 fick Alice Munro internationella Man Booker-priset.

Samlingen levererar det hon är känd för att ge: skärpa, karaktärer av kött och blod, och en stil som bara kan kallas elegant. publishers weekly

Medelbetyg: 3 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av För mycket lycka :


okidoki 2010-11-11 15:17
Jag var hänförd att hade tänkt sätta en femma. Men den näst sista Trä förstod jag inte riktigt poängen med och den allra sista visar med all tydlighet att här var novellformen inte tillräcklig. Den gick inte att läsa och skämmer/skymmer intrycket av hela samlingen.
Betyg 4

gun 2013-12-20 13:22
Vill man läsa om ovanliga och vanliga karaktärer så passar den här novellsamlingen. Vad jag fäste mig vid var berättelsen om mannen som straffade sin fru genom att mörda deras barn. Kvinnan som var så fast i honom att hon besökte honom på fängelset. Sättet som hela novellen är skriven på är skrämmande men ändå fascinerande.
Boken innehåller både bättre och några sämre noveller i mitt tycke. Det är andra boken jag läser/hör av Alice Munro. Den första var "Kärlek, vänskap, hat". Denna höll inte lika hög klass för mig som den första men den är helt klart värd att ta del av.
Betyg 3

trebor 2014-01-30 14:09
Svag tvåa.
Betyg 2

d@ddydj 2014-11-21 15:37
Alice Munro är en författare vars noveller fått en speciell betydelse för mig. Varje novell är som att tjuvtitta i någons personliga tillhörigheter: föremål, fotografier och brev som skapar en nästintill fullständig nyanserad bild på få sidor. Varje novell tillför mig någon form av livsvisdom eller djupare självinsikt om något jag redan varit med om.

Det är framförallt relationer som ligger i fokus i "För mycket lycka". Vad som var mer framträdande än annat var just relationen en mor har till sitt/sina barn. Munro beskriver det inte som en relation, vilka ofta är sköra, utan som ett oantastligt, utommänskligt tillstånd som är fruktansvärt starkt och vackert, men som under vissa omständigheter blir självförödande.

Förutom ovanstående beskrivs även livet sig självt på ett enkelt och vemodigt sätt, något som helt enkelt händer oss, formar oss och skapar minnen över vilka vi var, vad som blev av oss. Och människorna runtomkring blir som ett verktyg för hågkomsten.

Novellsamlingen heter "För mycket lycka" trots att lycka är något som infinner sig endast när personerna som mest behöver det för att ta sig vidare, eller som Munro uttrycker det: emotionellt sparsam hushållning.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till För mycket lycka


  Köp boken som film på cdon: