bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bloodlines
The Golden Lily
Vampire Academy 2 - Fr..
Vampire Academy 3 - Sk..
Vampire Academy 4 - Lö..
Vampire Academy 5 - An..
Yttersta offret
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Vilma och regnbågsfjäd..
 M. Mangold

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVampire Academy 1 - Törst

 
Författare: Richelle Mead
Genre: Ungdom
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9163864134
 
Spänning:  7
Romantik:  7
Humor:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


S:t Vladimirs skola är inte en vanlig internatskola. Den är ensligt belägen i Montana och alla elever är mer eller mindre vampyrer. Rose Hathaway är halvvampyr, en dhampir. Hennes uppgift är att vara livvakt åt sin bästa vän, den jämnåriga vampyrprinsessan Lissa. Och det behövs. Lissa har nämligen en väldigt unik förmåga som många vill dra fördel av. Eller döda henne för.
Men en hel del är också precis som på vilken skola som helst: vilda fester, intriger, svaller, svartsjuka och kärlek finns också bland vampyrtonåringar.

Medelbetyg: 3,91 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vampire Academy 1 - Törst :


Efze 2010-06-14 15:50
Jag Älskar den här. Ligger i topp med twilight serien för mig. Även om twilight känns lite suddig, tråkig efter man läst denna.
Otroligt många händelser, tankar och känslor i boken leder till att det lätt glöms bort och vilket i sin tur leder till att man aldrig kan tröttna på boken/böckerna och läsa dem om och om igen.

Alla som är beroende av vampyrer, spänning, magi och förbjuden kärlek BÖR läsa den här.

Betyg 5

pepsen 2010-08-20 20:47
Boken var väldigt bra och jag blev helt fast

strid, skolgårds drama och förbjuden kärlek vad mer kan man önska?
Betyg 5

emme 2010-11-05 20:31
Usch vilken dålig bok!
Den skrevs efter House of Night, och e nästan kopierad. Vampyrer, "schemat" sättet som skolan e på och... ja. Man känner verkligen att dom tänkte på House of Night när hon skrev boken, men försöker att inte få den att verka lik. Men misslyckades
Betyg 1

Candrah 2011-03-09 18:16
Underhållande bok. En ganska trög början och jag tröttande på alla tonårsintriger, men mot slutet blev boken mer spännande och gjorde boken faktiskt läsvärd. Att språket är satt på en ganska låg nivå kan jag acceptera (då det ändå är en tonårsbok) men felstavningar finns det inga ursäkter för! Det blir nog till att läsa del två av serien då Törst ändå var en ganska intressant bok. Jag kan bara hoppas på att författaren utvecklas med sina böcker.
Betyg 3

JosefinSheltie 2011-04-02 14:43
Jag har läst hela Vampire Academy-serien på ENGELSKA, och jag har i efterhand även köpt de svenska översättningarna för att jämföra med originalböckerna. De engelska originalversionerna av den här serien är fantastiskt bra, mycket spännande! Jag rekommenderar dem varmt.

MEN: De svenska översättningarna, framförallt den första i serien (som är översatt av en annan översättare än de övriga) är av mycket dålig klass - mycket feltolkningar, felöversättningar och felstavningar samt dåligt språk och grammatik. Jag tycker att det är mycket tråkigt att en sådan fantastisk bokserie blir så dålig i översatt version.

Jag ger HÖGSTA betyg till de ENGELSKA böckerna,
men LÄGSTA betyg till de SVENSKA översättningarna.
Betyg 5

TusendelFörsent 2011-08-24 20:50
De här böckerna är så bra för vampyrerna i den här boken är inte så puttignuttiga som i Twilight. Om man vill läsa en riktigt bra kärlekshistoria ska du läsa den här boken. Själva sättet boken är skriven på är egentligen kasst. Boken får en fyra för den fantastiska idén och storyn. Den skulle kunna fått en femma om det inte vart för språket. Jag skulle önskat ett mer vuxet språk och att språket förändrades mer beroende på vem det är som talar i boken men, som sagt, läs den här serien. Du kommer vara mer eller mindre fast!
Betyg 4

schitzo-cookie 2011-09-09 20:57

läs min recension på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/09/vampire-academy-av-richelle-mead.html
Betyg 4

Lucia 2011-11-13 14:30
Har läst hela serien på svenska pga min kompis som tvingade mig till det och tur var det!! En av de absolut bästa serierna jag har läst. Första boken har definitivt en spännande handling och sakerna som händer är bra. Dock så förstår jag inte varför det ska vara skrivet som att en två-åring ska läsa detta! Hemskt skriftspråk som gör att man bara vill spy! Förstår inte hur en så bra bok kan bli så dålig pga skriftspråket. Det skärper inte till sig helt förrän fyran (blir dock bättre och bättre för varje bok fram till dess) och dessutom så var den första boken kort som fan. Läs serien 'ändå för du ångrar dig inte!!!
Betyg 4

MeYouKnow 2012-05-31 20:52
Älskar den här serien! Första boken är kanske inte lika bra som resten utav serien, men det blir bättre!

Och emme: Vampire Academy skrevs före House of Night så hur hade du tänkt att hon skulle ha kunnat härma då? Hon skrev till och med boken innan Twilight! Så är det någon som har tagit något från den andra så är det House of Night.
Dessutom är den här serien tusen gånger bättre än HoN.
Betyg 4

Marre 2012-08-02 16:36
Jag tyckte inledningen var ganska tråkig och Jag kände mig inte så manad att läsa vidare egentligen, men när man väl kommit förbi de hundra första sidornaså blev boken trots allt ganska okej att läsa. Slutet var bra, men jag gillade inte kärlekshistorierna jättemycket, de ländes så tomma på något sätt, och det handlade lite för mycket om popularitet och ungdomsskvaller för att vara en vampyrbok. Språket däremot förstår jag inte vad det är alla klagar om, det är en ungdomsbok och språket är passet efter målgruppen. Jag är bara 17 år gammal och ja den kändes lite töntig emellanåt med vissa formuleringar, men den kanske hade passat bättre till någon som var 14år istället.
Betyg 3

SonyaE 2012-08-28 19:28
I just love it!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vampire Academy 1 - Törst


  Köp boken som film på cdon: