bokrecensioner boktips

Vampire Academy 5 - Andens kraft

Författare: Richelle Mead
Genre: Ungdom
Ämnesord: krig, kärlek, spänning, magi
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9163868393


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Det är stor skillnad mellan ett hotbrev och ett kärleksbrev, även om den som skriver hotbrevet faktiskt påstår att han älskar dig."

Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja.

Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!


Medelbetyg: 4,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vampire Academy 5 - Andens kraft :
2011-04-01 01:20
Åh, HERREGUD! Vad jag har längtat efter den här och inte blev jag besviken! Den här var minst lika bra som de tidigare böckerna i serien, om inte bättre. Svårt att bestämma sig. Men en sak tror jag jag vet med säkerhet, det finns inte EN ENDA författare som kan mäta sig med Mead. Hon skriver så levelsefullt och fantsktiskt att det inte är sant.
Så otroligt bra! Nu återstår att vänta ett halvår för sista boken att bli översatt... suck. Kommer man kunna hålla sig?
Betyg 5
2011-05-04 17:35
En mycket spännande uppföljare. Jag blir alltid lika förvånad på hur Richelle Mead lyckas vända historien om och om igen. Det enda som jag irriterade mig över var hur Rose verkar vara inkapabel till att bestämma sig hur hon känner, att vela fram och tillbaka blir bara tröttsamt. Men det visar väl bara att trots hon tillintetgör strigoi till vardags är hon ändå fortfarande en tonåring med alla sina bekymmer. Men det "negativa" med boken vägs upp av det extra spännande slutet, en riktig cliff-hanger.

Nu är det bara en stor fråga kvar, kommer jag kunna vänta tills oktober då den SISTA delen, på svenska, släpps? Just nu lutar det åt att jag beställer den engelska version redan ikväll!
Betyg 4
2011-05-17 16:00
Del 4 snabbt!
Den är så mycket bättre än Twilight!! Boken är spännande och ibland önskar man att en själv bara kunde hoppa in i boken och avgöra svåra beslut till Rose! Det handlar om Rose som hoppar av skolan och ger dig av för att hitta den hon älskar: Dimitri! Fast Dimitri är inte den han ska vara, han förvandlades till Striologi och gömmer sig!! Rose hittar honom, men det räcker med bara lite tvekan så rasar allt ihopa!
Andens Kraft Del 5!!
JAG VERKLIGEN ÄLSKADE DENNA BOKEN!! Efter att ha misslyckats att döda Dimitri återvänder Rose till skolan. Men Rose tänker på vad någon sagt till henne! Hon funderar och tillslut bestämmer hon sig! Hon drar med Lissa till ett helt annat land. Där hon finner lösningen att rädda Dimitri! Men det är verkligen inte så enkelt som hon tror!!!!

Denna boken är BÄST!! Ni måste läsa den!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vampire Academy 5 - Andens kraft
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson