bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖverlevare mot alla odds

 
Originaltitel: In Moral Danger
Författare: Barbara Biggs
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789185625895
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I bilen på väg från mormors lägenhet till hans hus berättar han om mitt nya jobb. När han vänder sig om och ser på mig uppifrån och ner känner jag kalla kårar utefter ryggraden. "Du vet väl vad du mer förväntas göra?"

Han var 42 år och en av Australiens mest framgångsrika brottmålsadvokater. Barbara var 13, på rymmen från en uppfostringsanstalt och utan någonstans att ta vägen. Senare fick hon veta att han hade betalat hennes mormor. Hon hade blivit såld ...
Advokaten slänger så småningom ut Barbara och åren som följer blir inte mindre dramatiska. Vid 16 års ålder läggs hon in på en psykiatrisk klinik. Vid 18 flyr hon från Kambodja när röda khmererna tar över landet. Vid 19 är hon prostituerad i Japan. Vid 21 ställer hon till kaos inom fackföreningsrörelsen och blir känd över hela Australien.

Det är en mörk sida av sitt liv som Barbara Biggs här skildrar, men mot alla odds överlever hon. Med en stor dos självironi och svart humor låter hon oss ta del av den nästan otroliga berättelsen om sitt tumultartade liv.

Utdrag ur boken:
Sex med John blir som en tävling. Han försöker få sex med mig och jag försöker komma undan utan att han märker att jag gör det. Jag blir trött av det. Det känns dåligt att inte kunna berätta för den man bor ihop med hur man känner sig, och det är ännu värre om man försöker och han inte fattar det.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Överlevare mot alla odds :


bonadea 2010-04-20 00:33
Mot alla odds är en självbiografisk, mycket naken och ärligt skrivet samtidigt med självironi och självinsikt. Det är en historia som berör och man frågar sig hur är det möjligt att överleva allt detta, att det finns sådana familjer som Barbara Briggs kommer ifrån, och att män kan vara så grymma mot en ung flicka.
Jag klarar inte av att streckläsa denna bok även om den varken är tjock eller svår läst, då innehållet är så stort att jag måste lägga ifrån mig boken med jämna mellan rum.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Överlevare mot alla odds


  Köp boken som film på cdon: