bokrecensioner boktips

Locke Lamoras lögner

Författare: Scott Lynch
Genre: Fantasy
Ämnesord: politik, mord, religion, kultur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100122017


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Problemet är'', sa Tjuvmakaren, ''att om jag inte lyckas sälja honom till dig måste jag skära halsen av honom och kasta honom i bukten. Och jag måste göra det inatt.''
En ung pojke fiskas upp av Tjuvmakaren, han som tar sig an utsatta föräldralösa barn. I tjuvmakarens vård lär sig pojken att stjäla, men han visar sig vara för skicklig, han vill för mycket. Pojkens ursprung är oklar men hans öde säkert - han är gentlemannatjuven, även kallad Locke Lamora.

Välkommen in till Camorras värld där mystik och rå realism blandas samman och bildar en oslagbar miljö i sann fantasy- och modern Dickensanda.
Här härskar överlevnad som det mest primära. I en värld där även barn hängs eller utnyttjas på värsta tänkbara sätt gäller det att vara underfundig, att snabbt förstå spelreglerna. Här växer Locke Lamora upp och blir mästare på att bedra.
I kontrast till allt det grymma reser sig fem torn av Elderglas som med sitt falska ljus både fascinerar och påminner om en svunnen tid.
Låt dig förföras av Locke Lamoras lögner ...
Kommer att blir film under de närmsta åren, filmrättigheter uppköpta.


Utdrag ur boken:
"Stjäl du pengar från Perlandro också?"
" Naturligtvis , min gosse . Visst nämnde jag att jag är tjuv !
Inte den sortens tjuv som du är van vid . Bättre! Hela Camorrs stad är full av idioter som ränner omkring och blir hängda bara för att de tror stöld är något man utför med händerna" Fader Kätting spottade
" jaha ....Vad stjäl du med , fader Kätting ?
Den skäggige prästen knackade på sidan av huvudet, flinade sedan mycket brett och knackade med fingrarna på t änderna "Hjärnan och min stora käft , pojken min, hjärnan och min stora käft "
Här planterade jag häcken för tretton år sedan och de fromlade idioterna i Camorr har matat mig med mynt ändå sedan des s. Dessutom är jag berömd från Emberlain till Tal Verrar, men det som lockar mest är ändå de klingande mynten ."

Medelbetyg: 4,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Locke Lamoras lögner :
2010-03-19 00:12
En skön historia, huvudpersonens gäng av Gentlemannarövare liknar Jönssonligan eller Oceans 11 i det att de noggrant planerar kupper för att beröva de rika på stora summor. Världen känns genomtänkt och författaren har hittat sina egna uttryck och historier om Camorr med omnejd vilket ger en helhetsbild där luckor och sprickor saknas, även om vissa trådar förstås lämnas lösa inför kommande böcker.

En njutning att läsa för den som gillar fantasy och äventyr. En mycket bra debutbok. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen.
Betyg 4
2011-03-06 12:58
Locke Lamoras lögner är en av de bästa böcker jag läst, den är helt underbar. Fräcka tjuvar som har genialiska planer att lura av förmögna personer deras pengar. De är tjuvar, men också skådespelare och lurar alla i sin framfart. Spänning, fantasy, humor men också en väldigt sorlig historia. Längtar till resten av serien kommer (planeras bli sju delar, två finns på svenska).
Betyg 5
2011-08-03 17:17
Inte riktigt så bra som man hoppades på. Gillar inte helt upplägget där det kommer mellanspel hela tiden, det känns som att spänningen bryts och så kommer man inte helt in i det. Författaren uppvisar härlig fantasi och en gnutta genialitet med boken men jag hoppas på ett bättre upplägg i nästa bok.
Betyg 3
2012-05-28 17:52
Bland den bästa fantasyn jag läst på länge - fantasy för vuxna. "Locke Lamoras Lögner" har både en otroligt fantasifull värld, en fängslande story och finfina karaktärer. Den här boken var finurlig och smart, rolig och sorglig men bjöd framför allt på en fantastisk värld att dyka ner och försvinna i. Den är till och med jämställd!
Tänker absolut nosa rätt på uppföljaren!
Betyg 5
2012-12-28 05:38
En av de bästa böckerna jag har läst på länge , Locke Lamoras Lögner har allt en bok ska ha : Historien är spännande , fängslande och personerna levande och trovärdiga. Språket är målande beskrivningar , inte enkelt och tonårs aktigt som många fantasy böcker utan denna bok har kvalitet . Redan efter första sidan var jag fast och fast den är nästan 600 sidor tjock är det inte en sida för mycket, det är med sorg jag avslutar denna bok då det är en läsäventyr och upplevelser som man inte vill ska ta slut , vilken tur att det finns en uppföljare !
Tveka inte , läs boken !
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Locke Lamoras lögner
Liknande böcker:
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin
Svarta Smittan - Sjätt..
 J. Skelterwijk
Samma Författare: