bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Locke Lamoras lögner
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRött hav under röd himmel

 
Författare: Scott Lynch
Genre: Fantasy
Ämnesord: humor, spänning, äventyr
ISBN: 9789163859281
 
Spänning:  6
Romantik:  3
Humor:  7
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ond bråd död, lyxiga hasardspel och lömska kupper ingår i Rött hav under röd himmel som är en blandning av "Ocean's Eleven" och Charles Dickens.
Locke Lamora berfinner sig i hasardspelens mecka. Ska han lyckas lura casinots fruktade ägare samtidigt som han värjer sig mot de magiska krafter som hotar honom - Läs den spännande fortsättningen på Locke Lamoras lögner!

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rött hav under röd himmel :


jaepbok 2011-10-09 13:59
En extremt mustig bok. Den är betydligt bättre än föregångaren (Locke Lamoras lögner). Författaren har satt sig i ett stort dilemma då han i mitten av boken plötsligt avviker från temat och tar ett par hundra sidor med Pirates of the Caribbean istället. Det blir inte lättare av att boken är som bäst under den här perioden, alla Lockes lurendrejerier blev ganska tjatiga efter ett tag. Inte konstigt att det tar lång tid att skriva uppföljaren. Det är onödigt mycket fula svärord i den. Jag gillar den ändå eftersom den är väldigt originell.
Betyg 4

Dina.Tiger 2012-07-05 15:59
Fortsättningen på en av de bästa böckerna jag har läst. Locke Lamora och Jean Tannen har flytt från sina gamla hemtrakter i Camorr till den rika staden Tal Verrar där de planerar att genomföra ännu en omöjlig noga utarbetad kupp. Men snart sätts återigen käppar i hjulet i Lockes planer och han tvingas återigen se sig intrasslad i ett komplicerat maktdrama.
Att läsa Scott Lynch böcker är lite som att gå på cirkus: karaktärerna ligger som vanligt steget före och genomför de allra knepigaste trick och slingrar sig ur de mest kritiska situationer. Dialogerna är helt fantastiska och berättelsen tar ständigt nya vändningar som för läsaren är helt oförutsägbara. Uppföljaren är dock inte riktigt lika bra som debuten, eftersom den faller mot slutet. Den storslagna upplösningen känns lite haffsig och drar ner betyget en aning. Men annars var boken en riktigt underhållande läsupplevelse i en värld man börjat känna sig mer och mer hemmastadd i.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rött hav under röd himmel


  Köp boken som film på cdon: