bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerExtreme

 
Författare: Sharon Osbourne
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789185651030
 
Spänning:  4
Romantik:  3
Humor:  7
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Från fattig flicka till stormrik
Sharon Osbourne lever idag ett liv som är ljusår från barndomen i södra London. Hon växte upp med sin judiske pappa Don Arden som, då var sångare, och sin katolskt uppfostrade irländska mamma Hope, som var dansare. Familjens dåliga ekonomi ledde till många gräl och det var inte förrän fadern lämnade scenen och istället blev manager som dotterns liv tog en annan vändning.

Sharon kände sig aldrig bekväm i skolan och när hon var femton år och tre månader (den lägsta ålder engelsk lag tillåter) så hoppade hon av sin akademiska utbildning för att börja arbeta i familjeföretaget, pappans musikimperium. Hennes komplicerade relation till pappan skildras ingående i boken, och är fylld av en mängd roliga anekdoter.

Kärlek och alkoholmissbruk
Sharons första möten med Ozzy och hur hon gick från att vara hans manager till att bli hans hustru är naturligtvis en av bokens mest intressanta delar. Hennes föräldrar försökte sära på det unga paret, men målmedveten och envis som hon var, lät hon sig inte styras utan följde sitt eget hjärta. Istället var det alkoholvanorna som höll på att förstöra deras förhållande tills Sharon bestämde sig för att helt sluta dricka. För Ozzy tog det längre tid att lämna sitt missbruk men efter åtskilliga rehabiliteringsförsök är han idag kvitt sitt beroende. Trots mordförsök, bråk, missbruk och en mängd andra incidenter så kunde ingenting skilja rockens mest kärleksfulla par åt. En kärlek som håller än idag.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Extreme :


cissi80 2010-02-28 19:52
Jag gillar verkligen Sharon Osbourne. I boken får man precis det man kan vänta sig. Hon beskriver öppet olika händelser ur sitt liv. Hon skriver med värme och humor men självklart också med ett ganska vulgärt språk. Hon är en härlig människa som har visat en otrolig styrka i många situationer men som vid andra tillfällen kan uppfattas som fullkomligt galen. Har man sett The Osbournes på tv och tyckt om det så tycker man nog om boken också. Åtminstone kan man få förklaring till en hel del.
Betyg 4

bonadea 2016-03-28 17:04
En ärlig självbiografi, Sharon visar vem hon är och ger oss en inblick i musik indistrin som är en värld full av lurendrejare och mäktiga män. Ändå har Sharon lyckats hävda sig och skapa ett varumärke, och även räddat bandet black sabbath . Som kvinna är Sharon en krigare men hennes förhållande med Ozzy liknar mer ett inbördeskrig än kärleksförhållande , jag förstår inte hur hon orkade att vara ihop med en man som inte bara är missbrukare utan verkar sakna egen vilja och kan påverkas av vem som helst. Ozzy har vänt sig ifrån Sharon många gånger och han har varit otrogen , lämnat henne, misshandlat henne och gjort narr av henne offentligt.
Jag undrar om det verkligen är kärlek eller om Sharon har skapat Ozzy och sedan hållit fast honom till varje pris då han vissade sig vara kassako .
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Extreme


  Köp boken som film på cdon: