bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Harpsundsmordet
Partiledaren avgår med..
Statsrådet och döden
Statsrådet sitter kvar
Statsrådets fall
Statsrådets klipp
Statsrådets verk
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStadsrådet i tiden

 
Författare: Bo Balderson
Genre: Deckare
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stadsrådet i tiden :


ElinLeticia 2010-02-07 17:19
En utredningskommitté rörande brott har jobbat tillsammans i fyra år. Nu med valet som närmar sig, kommer gruppen snart att upplösas. Under de sista sammanträderna erbjuder Statsrådet att gruppen kan bo och arbeta i hans villa. Adjunt Persson flyttar också in i villan, ett mindre genomtänkt beslut. Och som alltid när Statsrådet och Adjunten möts, inträffar en dag ett kinkigt mord. En av de minst omtyckta i kommittén, Lars Mörck, hittas mördad i en fotölj med skottsår både i mun som bröst. Mördaren kan bara vara en av de bosatta i Villan, vilket leder till att Statsrådet med fröjd börjar en ny utredning (med hänvisning att han är justitieminister - och därigenom chef över hela Sveriges poliskår). Precis som alla gånger Statsrådet är inblandat i något sker vansinniga saker och i denna bok är historien inget undantag.

Bo Baldersson är pseudonym. För vem har diskuterats i femtio år. Det är Sveriges bäst bevarade gåta, om man nu bortser från vem som mördade Olof Palme. Astrid Lindgren har varit uppe för diskussion - givetvis som författaren till sinnessvage Statsrådet - och inte som mördare. Men det har även hundra andra författare och än idag är det osäkert vem som är skyldig till de tretton böcker om Statsrådet som fortsätter kittla deckarfantaster som gillar att skratta mellan varven. Just denna bok kom inte riktigt upp i samma liga som "Partilledaren avgår med döden" men en säker trea får den otvivelaktigt. Elva böcker kvar!....jag är rätt lycklig, men kanske inte lika lycklig som du - om du aldrig läst Baldersson och tvivlar över om det finns någon riktigt bra svensk deckarförfattare utom Mankell och Läckberg. Ge dig iväg till biblioteket och låna rubbet! Det har jag gjort.
Betyg 3

nitedrive 2010-04-22 20:33
Stadsrådet har tillsatt en kommitté som ska utreda brott och bus på offentliga platser.Kommittén består av en brokig skara människor som förmodligen ska representera ett slags tvärsnitt av befolkningen,ett demografiskt genomsnitt om man så vill.
Här finns den vimsiga unga boutique-ägarinnan Åsa Sjölander,Riksdagsbibliotekarien Maj-britt,kvinnotjusaren Lars Mörck,rektorn Rut Rahme,den koketta tidningsredaktören Cecilia Carlberg och några till.Alla med sina egenheter och alla svältfödda efter att ha levt på filmjölk och korv i stadsrådets för sommaren av familjen utrymda Solna-villa.
Stadsrådet är nämligen ingen finsmakare av rang och han kan inte laga mat,till den mer ömhudade Vilhelms fasa.Med sig har han därför tagit ett survival-kit bestående av marmelad,kex och fint thé som de andra snart börjar tulla på.
Snart inträffar förstås ett mord,och det på stadsrådets hemmaplan,i hans eget hus.
Alla verkar ha haft någon slags relation till offret,och något skäl att vilja ta honom av daga.Men vem?

Inte en av Baldersons bästa,men klart en av de mer skruvade.Gott tidsfördriv och bra mycket bättre än mången modernare svensk deckare.

Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stadsrådet i tiden


  Köp boken som film på cdon: