bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Fånga tjuvryttarna!
 M. Eberhard
Av skuggor märkt
 M. Cedervall
Becky tävlar distans
 S. Siamon
Dödsritten
 M. Stiefvater
Hemligheten på Wilderness
 D. Eden
Vem är du Johanna?
 L. Hallberg
Den vita squawn
 M. Grover
I full galopp
 C. Carey
Vitnos och Vips
 M. Rudolfsson
Den försvunna hästen
 P. Hagmar

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlack Beauty

 
Originaltitel: Black Beauty
Författare: Anna Sewell
Genre: äventyrsklassiker
Ämnesord: , hästar
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9177056426
 
Spänning:  9
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  6
Sorglig:  9

Köp boken bookoutlet
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den första platsen jag verkligen minns är en vacker stor hage där det fanns en damm med klart vatten.Några träd böjde sig över dammen och skuggade den,och vid den djupaste sidan växte vass och vattenliljor.Det fanns sex föl i hagen.Jag lekte ofta med dem.Vi brukade galoppera så fort vi kunde varv efter varv runt i ängen.I denna idyll lever Black Beauty sina första år som föl.Han är en vacker häst, kolsvart och med vit stjärna i pannan.Men när han säljs börjar ett hårt liv med mycket arbete och lite kärlek.Black Beauty kämpar och gör alltid sitt bästa, för han vet att det finns bättre liv, också för hästar.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Black Beauty :


lovisalollo-99 2010-01-27 19:55
Jag tyckte att boken var jättespännande.Jag kunde nästan inte sluta läsa.
Betyg 5

TusendelFörsent 2012-08-15 22:39
Black Beauty handlar om en häst vid samma namn. I boken följer vi honom genom hans liv och tankegångar. Han börjar sitt liv som en lycklig häst med en bra ägare som bryr sig om honom och hur han sköts. Vi får sedan följa honom när han kommer till både sämre ägare och till ägare minst lika bra. Temat hästskötsel är huvudämnet genom hela boken och det märks att författaren var något upprörd när hon skrev boken. Även om den tar upp viktiga frågor känns frågorna något daterade nu. Jag kan tänka mig att boken var ett ämne för mycket diskution när den skrevs men nu är den mer av en vacker och stundtals hemsk historia.

Jag blev faktiskt riktigt förvånad när boken visade sig vara skriven ur en hästs perspektiv. Jag hade trott att berättelsen skulle vara skriven ur en männsikas perspektiv. Nu när jag läst boken måste jag säga att jag tror att den är bäst som den är, berättad av en häst. Även om hästen är en häst med väldigt mänskliga tankar tycker jag att det finns en simplicitet och naivitet i berättandet som ger boken en viss charm.

Även om jag hade förväntat mig lite mer av boken (Jag har hört att det ska vara en hemsk historia och så hemsk är den inte. Inte tillräckligt hemsk för att få kallas det.) tycker jag att den var bra.
Betyg 2

Skriv egen bokrecension till Black BeautyKÖP BOKEN ONLINE

  Köp boken som film på cdon: