bokrecensioner boktips

Den vita squawn

Författare: Marshall Grover
Genre: Historisk roman
Ämnesord: mat, mord, humor, natur, historia, kärlek, spänning, äventyr, överfall. western. hästar. sheriff. amerika


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cass Agrow var sheriff i Gribbon. Hans liv var inte helt lätt då stadens starke man, Thad Giffard, gjorde allt för undergräva hans ställning.
I ett skjul nere vid floden bodde "Den vita squawn", kvinnan som gift sig med en indian. Hon var utstött av alla och hankade sig fram så gott hon kunde. Men när en gröngöling från St Louis anländer tillsammans med Bill och Ben börjar saker hända. De bägge texanerna ställer upp både för kvinnan och den annorlunda sheriffen....

Utdrag ur boken:
- Sista varningen! sa han skarpt. Alla som är kvar efter det jag räknat till tio kommer att arrresteras och åtalas! Ocj jag bluffar inte! Tänk på vad ni kan bli anklagade för! Det kommer inte att handla om störande av ordningen eller uppmaning om upplopp! Ni har rep med er, vilket innebär att jag kan anklaga varenda en av er för mordförsök!
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den vita squawn :
2011-09-24 09:42
Jag skulle tro att handlingen utspelar sig på slutet av 1800-talet. Vid ett diligensrån så kommer Emerson, som kallas Ben, och Valentine, som kallas Bill, till räddning och oskadliggör banditerna. De döda och sårade bovarna förs till närmsta stad vilken är Gribbon. Där har sheriffen, Cass Agrow, läst en hel del om dem.
Gröngölingen, Melville Anstruther, ber om beskydd och hjälp att finna en kvinna som ärvt en massa pengar och naturligtvis hjälper Bill och Ben gärna till. Sheriffen behöver sen deras hjälp när de hittar en död ung man där inte allt ser ut att vara som det var från början.
En roande liten bok om western som kan läsas som ren avkoppling.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström